TeknologiTophistorie

Alexa har fået ny stemme – din afdøde bedstemors

Hvis man fodrer Amazons Alexa med et lydklip med en afdød person, kan den digitale assistent genskabe stemmen.

Kunne du forestille dig din afdøde bedstemor læse historier op for dig? Amazon har demonstreret en ny teknologi, der gør det muligt for stemmeassistenten Alexa at efterligne enhver stemme.

Alt, den behøver, er et lydklip af stemmen. Omkring et minut burde være nok, så vil den kunne tale med en lignende stemme. I en demonstrationen siger Amazon, at dette vil kunne bruges til at efterligne en død pårørendes stemme for at huske dem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Demonstrationen viser et barn, der spørger Alexa, om “bedstemor” kan læse en nathistorie for ham. Alexa lytter, og der kommer en stemme frem, der lyder som en ældre dames stemme. Dog en kende metallisk.

– Som man kan høre, er det barnets bedstemors stemmen, der læser bogen, ikke Alexas, siger Rohit Prasad. Han er Amazons chefforsker for Alexa AI og tilføjer:

– Selv om kunstig intelligens ikke kan lindre smerten ved et tab, kan den helt sikkert få minderne til at vare ved.

Spol frem til omkring en time og to minutter i videoen herover for at se demonstationen.

Selv om teknologien i selv ikke er ny – samme principper bruges med såkaldte Deep Fakes – har demonstrationen fået føleserne frem på de sociale medier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Amazon har ikke givet nogen indikation om, hvorvidt denne funktion nogensinde vil blive offentliggjort.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.