×
GadgetsTophistorie

Amazon køber Roomba

Amazon overtager iRobot, firmaet bag Roomba, der er kendt for sine robotstøvsugere, i en handel til 12,5 milliarder kroner.

I en nyannonceret handel, overtager Amazon iRobot, firmaet bag de velkendte Roomba robotstøvsugere. Handlen har en værdi på hele 12,5 milliarder kroner og vil øge Amazons indsats på robotområdet, der allerede tæller “hunden” Astro.

“Igennem mange år, har iRobot-teamet bevist sin evne til at genopfinde, hvordan folk gør rent med produkter der er utroligt praktiske og innovative,” udtaler Dave Limp, senior vice præsident i Amazon Devices. “Jeg er begejstret for at arbejde med iRobot for at finde veje, hvor vores kunders liv bliver nemmere og mere fornøjelse.”

Roomba udsendte sin første robotstøvsuger for tyve år siden. Siden da er produktsortimentet udvidet. I dag indeholder Roombas portefølje, foruden støvsugere, også luftrensere og mopperobotter.

Amazon har allerede foden indenfor i mange hjem, med Alexa-stemmeassistenten, som kan styre alle dine smarthome-enheder. Amazon har i mange år eksperimenteret med automatiske bestillinger af dagligvarer og lignende. Det er derfor ikke svært at se fordelen i en robotstøvsuger, mange med kamera, der kortlægger huset til mindste detalje.

Det er ikke den eneste store handel, som Amazon har foretaget indenfor de seneste par uger. I en handel på cirka 29 milliarder kroner opkøbte de forleden firmaet One Medical. Firmaet opererer i USA, hvor de tilbyder medlemsbaserede sundhedsordninger med 24/7 virtuel adgang.

Overtagelsen af iRobot og dermed Roomba afventer endelig godkendelse af firmaets aktionærer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.