×
Disney+Tophistorie

Ammo er et nyt nordisk thrillerdrama eksklusivt på Disney+

Ammo bliver første nordiske serie, som lander eksklusivt på Disney+. Den omhandler Norges rolle som både fredsbevarende nation og våbenproducent.

Den 23. november får det norske thrillerdrama Ammo premiere eksklusivt på Disney+ i Danmark, Finland, Sverige og Island. Serien fortæller i seks afsnit, om Norges paradoksale dobbeltrolle som fredsbevarende nation og våbenproducent og -eksportør.

”Ammo er en lokal kvalitetsdramaserie med international appel, som vi ved, at Disney+-abonnenterne i Danmark vil elske. Det har været en fornøjelse at arbejde med Anagram Norway på projektet, og vi er meget glade for det endelige resultat. Ammo er spændende fra start til slut, og den aktuelle vinkel gør den til et ”must-see show” i hele Norden, da dens etiske dilemma er velkendt i alle vores lande,” siger Vibeke Lia, Programming Director hos The Walt Disney Company Nordics and Baltics.

Våbenindustri med kunstig intelligens

Ammo fortæller om karakteren Bjørn (Nicolai Cleve Broch). En naiv forretningsmand, der får job i den norske våbenindustri. Industrien er på tærsklen til et stort gennembrud – kunstig intelligens. Bjørn arbejder sig hurtigt til tops og får ansvaret for en aftale med det franske militær.

Alt er naturligvis ikke som det ser ud og Bjørn opdager, at teknologien er ulovlig og han kun er ansat som syndebuk, skulle lovbruddet blive opdaget af myndighederne. Da en militærmission med teknologien samtidig går galt må Bjørn rense sit navn, men det er ikke let, når man er oppe i mod magtfulde modstandere.

”Ideen opstod efter at have set en dokumentar om mennesker, der arbejder i norsk ammunitionsproduktion. Jeg blev blæst bagover af kontrasten mellem, at det er et almindeligt arbejde med hverdagsproblemer, alt imens de laver noget, som er så skadeligt for mange samfund verden over. I Norge ser vi typisk os selv som en fredsnation, men vi er i lige så høj grad en olie- og våbennation,” siger hovedrolleindehaver Nicolai Cleve Broch, som har skabt serien sammen med producer Ole Marius Araldsen.

Ammo er instrueret af Eirik Svensson (Den største forbrydelse, Unge lovende). Nicolai Cleve Broch (Mord i Skærgården, Beforeigners, Mellem os) har hovedrollen i serien og spiller sammen med blandt andre Bianca Kronlöf (Gryn, Tynd is), Bjørn Floberg (Margrete den Første, Kingsman: The Secret Service) og Slimane Dazi (Oussekine).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.