×
Mobil og tabletsTophistorie

Anmeldelse: Motorola edge 30

Lever Motorola edge 30 op til sit navn og leverer lidt kant, i et marked hvor det meste ligner hinanden? Det korte svar er, ja.

Der er trængsel på hylden med mobiler i mellemklassen. De fleste topmodeller excellerer med det ypperste teknologi. Men på mellemhylden skal der træffes svære valg og ikke mindst fravalg. Motorola har truffet praktisk talt alle de rigtige.

På papiret burde edge 30 ikke være nogen stor oplevelse. Kigger man på de enkelte komponenter, så er der åbenlyse områder, som skurrer i øjnene. Batterikapaciteten er relativt lille og processoren umiddelbart mangelfuld. Men på trods, så har Motorola formået at skrue en mobil sammen, der præsterer på de væsentligste områder. Og beviser at specifikationslisten ikke kan fortælle hele historien.

Med i den fornuftige pris medfølger cover og edge 30 fås kun i denne testede udgave, hvor der er 128 gigabyte lagerplads og 8 gigabyte RAM.

Papirstynd

Det første der slår en, når edge 30 pakkes ud af æsken er dens imponerende tykkelse. Eller mangel på samme. Kun 6,79 millimeter + et udstikkende kamera, men det vender vi tilbage til. Skal man tage Motorola på ordet, så er det verdens tyndeste telefon – med 5G. Jeg tror dem gerne. Med en kampvægt på blot 155 gram og den tynde profil, så er det en vaskeægte letvægter. Selv iklædt det medfølgende cover.

Det har sine åbenlyse fordele, at telefonen er så tynd. Vægten er tilsvarende lav og den er rar at holde ved. Men det medfører også en desto større kamerapukkel. På Motorola edge 30 syner den enorm. Hvor coveret på mange mobiler kan æde højdeforskellen, så gør det ingen nævneværdig forskel her. Hvis du så meget som overvejer at betjene den liggende på et bord, så vipper den længe efter du er færdig. Det er ikke et direkte kritikpunkt, da det er svært at stå for telefonens overordnede design, men et ønske herfra til mobilproducenterne om at forsøge en kreativ løsning på den udfordring.

Skærm af høj klasse

Kigger vi på den anden side, så består edge 30 af en 6,5 tommer stor skærm af OLED-typen. Det er ikke den mest lysstærke skærm på markedet, så der kan være lidt udfordringer med at se hvad der foregår en solfuld dag i maj. Men med sin opdateringsfrekvens på hele 144 Hz, så er det en af de mest behagelige. Alt hvad jeg har scrollet rundt på er foregået med rolige, glidende bevægelser. Det er i hvert fald ikke her, at man kan opdage at Motorola ikke har bestykket edge 30 med samme processorkraft som storebroderen edge 30 Pro, der har seneste skrig fra Qualcomms Snapdragon-serie. Alt foregår flydende.

Under skærmen gemmer sig en fingeraftrykslæser, som det efterhånden er kutyme. Men faktisk har Motorola placeret sensoren under tænd/sluk-knappen i storebroderen edge 30 Pro. Her vil jeg til enhver tid foretrække placeringen under skærmen. Også selvom den som her, er placeret lidt lavt og ikke der hvor man naturligt rammer med tommelen. Men det er tilvænning og oplåsningen foregår lynhurtigt. 

Næste side: Kamera, fotoeksempler, batteri, software og karakter …

1 2Næste side
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.