Tastaturer og musTophistorie

Anmeldelse: Trust Trezo – mus og tastatur

Trust Trezo-sættet består af mus og tastatur. Vi har testet duoen, der lover komplet stille knapper og at være modstandsdygtig mod væskespild.

Sidder du i storrumskontor eller bare ikke vil forstyrre familien, så kan et tastatur med ekstra stille knapper være redningen (for din omgivelser). Det er lige netop hvad Trust har sendt på gaden her, i form af sættet Trezo.

Sættet består af et tastatur og mus, hvor fællesnævneren er stille færden. Derudover er det store salgsargument for tastaturet, at det kan klare væske. Det har vi naturligvis testet, men inden da, så har det været i brug en periode, for at se om det fortjener en plads på kontoret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den lille mus…

Sættet skal ikke købes for musens skyld. Den minder desværre mest af alt om de ‘standard’-mus, der står placeret ved lidt for mange arbejdspladser. Størrelsen er modelleret efter relativt små hænder, så jeg ville personligt ikke kunne holde ud at benytte den over længere tid. 

Du kan justere DPI-opløsningen (mellem 1000, 1400 og 1800 DPI) og dermed hvor livlig markøren er på skærmen. Derudover er der ingen særlige funktioner. Det er standardknapper og da sættet ingen tilhørende app har, så er justeringsmulighederne lig nul. Den kan dog benyttes af både højre- og venstrehåndede. 

Tastatur med en forkærlighed for Windows

Tastaturet i Trust Trezo-sættet er opgivet som multifunktionelt og kan bruges med macOS, Windows og ChromeOS. Jeg bruger til dagligt en Mac og koblede det derfor til den. Multifunktionel i teorien, ja. I praksis, nej. Jeg har på nuværende tidspunkt ikke været i stand til at lave et @ med den sædvanlige tastaturgenvej. 

Så, er du Mac-bruger, så vil jeg ikke anbefale at overveje sættet her. Er du derimod Windows-bruger, så får du et tastatur, hvor layouttet er tilpasset hertil. Det undrer mig at det er et problem, da adskillige andre fabrikanter har knækket koden. Både i forhold til software, men også optegningerne på selve tasterne, som sagtens kan give mening på tværs af styresystemer.

Der er stille 

På æsken loves stille knapper. Og det får man. Men ønsker man i virkeligheden fuldstændig lydløse knapper på sit tastatur? For mit vedkommende er svaret nej. Den manglende respons ikke en endegyldig fordel. Jovist er det rart at det ikke lyder som en gammel skrivemaskine, men evnen til at skrive fejlfrit på et tastatur afhænger, for mit personlige vedkommende, også af, at der er en respons ved hvert tastetryk. Det er der praktisk talt intet af. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

I al slags vejr

Foruden de stille knapper, så er det evnen til at modstå vand, som er det store tilløbsstykke ved sættet her. Evnen gælder i øvrigt kun tastaturet. Musen skal du holde i tørvejr. 

Vi har testet det ved at hælde et almindeligt glas vand i tastaturet, aftørre det med et tørt viskestykke og ventet i 15 minutter. Herefter er alle knapper testet. Skulle væsken være andet end vand, så vil en afskylning inden det tørres af, nok være at foretrække.

Den gode nyhed er at alt virker upåklageligt efter en tur dækket af vand. Tastaturet er designet med en række kanaler, der leder væsken ud af bunden, så der er nok større chance for at dit bord tager skade. 

iNPUT mener…

Trust Trezo-sættet er konstrueret af 85% genbrugte materialer. Det er naturligvis prisværdigt, men resten af pakken kan desværre ikke få samme ros. Tasterne på tastaturet er lydløse, som det loves på pakken, men fornemmelsen er lidt som at trykke i ungernes modellervoks. Det er behageligt, men upræcist.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den medfølgende mus vil være klejn for de fleste og føles som en metervare, uden de store tanker om design og funktionalitet. Sættet kan primært anbefales til de, der har eksakt brug for et ok tastatur, som måske er placeret udsat i forhold til væske. For vandtesten overlevede det med bravour. Og det er nok desværre det pæneste der er at sige – foruden den meget overkommelige pris.

Trust Trezo

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

280 kroner

Sættet lever op til det lovede, men skuffer alligevel på udførslen. Selv den lave pris taget i betragtning.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.