ElbilerTophistorie

Apples elbil kommer i 2026

Apples elbil er udsat til 2026 og får ikke selvkørende egenskaber fra start, hævder en normalt meget troværdig Apple-kilde.

En af de mest troværdige Apple-kilder, Bloombergs Mark Gurman, mener at vide, at Apples elbil bliver præsenteret for verden i 2026. Det er et år senere end oprindeligt planlagt – og den vil ikke have fuldstændig selvkørende egenskaber, fortæller han videre.

Den udskudte lanceringsdato er en konsekvens af flere interne diskussioner de seneste måneder. Her har Apple-cheferne måttet konkludere, at dagens teknologi simpelthen ikke er moden nok til en bil uden rat og pedaler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Apple har derfor været nødt til at ændre planer. De går i stedet efter en mere traditionel bil, hvor de selvkørende funktioner er begrænset til motorveje. I første omgang vil denne funktion dog udelukkende være tilgængelig i USA.

Informationerne kommer angiveligt fra personer, der er involveret i Project Titan, men som ønsker at være anonyme.

Kilderne oplyser også, at prisen på Apples elbil skal være i omegnen af 100.000 dollars – omkring 1 million kroner. Altså samme pris som en luksuselbil som Tesla Model S eller Mercedes-Benz EQS.

Falske rygter?

Her på redaktionen har vi normalt stor tiltro til Mark Gurman. Men i dette tilfælde er vi svært skeptiske. Rygter om en Apple elbil har stået på i årevis – også selv om Apple aldrig selv har sagt meget mere, end at de arbejder med “autonomi”.

Under Project Titan har de ansat hundredvis af store navne fra andre steder i bilindustrien, men har aldrig lovet nogen bil. I stedet har de lovet en ny udgave af Apple CarPlay-softwaren, der skal være langt dybere integreret i bilernes systemer. En CarPlay-udgave som Polestar har bekræftet, at de integrerer i en fremtidig model – sandsynligvis Polestar 5.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her på redaktionen finder vi det langt mere sandsynligt, at Project Titan handler om netop software til biler. Men vi kan tage fejl – og det kunne være sjovt, hvis Gurman har ret … Apple elbilen kunne være en kompetent konkurrent til Tesla. I hvert fald siger halvdelen af nye Tesla-ejere i en undersøgelse, at de kraftigt vil overveje at skifte, hvis Apples elbil nogensinde bliver en realitet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.