Fremtidens HjemTophistorie

Her er dimsen, der gør gardinet intelligent

Aqara Curtain Driver E1 kan monteres på "dumme" gardiner og understøtter både Google Home, Apple HomeKit og Alexa.

Aqara Curtain Driver E1 er ikke den første “gardinmotor” med stemmestyring, dem har vi skrevet om tidligere. Men Aqeras løsning er alligevel den mest alsidige – og så kommer den til Norden helt officielt. I Sverige starter salget i midten af juli – og Aquas produkter forhandles allerede herhjemme af to store elektronikbutikker. Så mon ikke den dukker op herhjemme også?

Motoren fås i to udgaver; en til gardinstænger og en til gardinskinner. Ideen er at den monteres på stangen/skinnen, hvorefter den kan trække gardinet til og fra på kommando. Den kan naturligvis også programmeres – og så har den indbygget lyssensor, som gør, at gardinet kan styres ud fra lysniveauet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I det hele taget er Aqara Curtain Driver E1 en fleksibel lille sag. Ud over Apple HomeKit understøtter den også Google Home (Google Assistant), ZigBee 3.0 og Alexa. Den kan også bruges sammen med tjenesten If This Then That, IFTTT.

Aqara Curtain Driver E1 har dog også visse begrænsninger. Motoren kan trække maksimalt 12 kilo, så scenetæpper er nok ude af ligningen. Den går også død for batteri efter omkring et års brug – til gengæld kan den genoplades hurtigt igen via USB-C.

En anden ulempe er, at der skal to motorer til, hvis vinduet har to gardiner – og det har de fleste. Motorerne kan dog grupperes, så gardinet kan betjenes som én enhed.

I Sverige koster den lille gardinmotor henholdsvis 979 SEK og 1.099 SEK for skinne- og stangversionen. Det svarer til omkring 682 og 765 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.