×
TeknologiTophistorie

[OPDATERET] Huawei skruer ned for Europa

Huawei giver op og rømmer stort set hele Europa, hævder et amerikansk medie. Det danske kontor fortsætter dog.

Engang var de verdens tredjestørste mobilleverandør og utroligt populære i Danmark. Men i 2019 blev Huawei sat på den sorte liste i USA og nu lukker kineserne så ned for størstedelen af deres aktiviteter i Europa. Det skriver websitet Politico.

Huawei har angiveligt valgt “at strømline” sin tilstedeværelse i Europa. Således rygtes det, at Huawei kun vil have tre kontorer i Europa fremover. Nemlig hovedkvarteret i Düsseldorf, lobby-afdelingen i Bruxelles samt det spanske kontor. Sidstnævnte er samtidig blevet skåret kraftigt ned.

iNPUT har forsøgt at få fat i Huaweis danske PR Manager for at få be- eller afkræftet historien. Det er dog endnu ikke lykkedes. Vi opdaterer artiklen når og hvis vi hører fra selskabet.

Til trods for tilbagetrækningen vil Huawei angiveligt ikke stoppe med at sælge telefoner og andre produkter, hverken herhjemme eller på andre europæiske markeder. Fremover skal logistikken blot varetages i Tyskland.

Historien om Huawei er fascinerende. På rekordtid blev det kinesiske selskab et af verdens største mobilproducenter ved hjælp af billige priser og gode kameraer. Den populære P-serie solgte som varmt brød herhjemme.

Men lige så hurtigt er Huawei forsvundet igen, efter at Donald Trump satte dem på den sorte liste. Igennem 2020 og 2021 har europæiske regeringer, herunder Frankrig, Sverige, Rumænien, de baltiske lande, Belgien og Danmark, forbudt Huawei-udstyr i vigtige dele af landets 5G-netværk.

Samtidig mistede kineserne mulighed for at benytte Google Services i selskabets smartphones. Det betød at man ikke kunne bruge Gmail, Youtube og andre Google-apps på deres telefoner. Men mere uheldigt var det at bank-apps og andre kritiske apps ikke kunne installeres, da de er afhængige af godkendelser fra Google Services.

OPDATERING 20.12.2022, klokken 12.51:

Ifølge Andrew Luo, der er landechef for Huawei Consumer Business i Danmark, lukker den danske afdeling ikke ned. Den beskæftiger i øjeblikket omkring 30 personer og vil altså fortsat være operativ.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.