TeknologiTophistorie

Ikea Kreativ sletter dine møbler

Med Ikea Kreativ kan du ikke bare omdanne dit hjem til VR. Du kan også slette eksisterende møbler og sætte nye ind.

Det har længe været muligt at sætte virtuelle møbler ind i en augmentet reality-udgave af dit hjem. Men Ikea Kreativ tager nu oplevelsen til nye højder, ved hjælp af maskinlæring.

Ikea Kreativ giver app’en mulighed for at tage en nøjagtig 3D-scanning af rummet. Derefter kan man fjerne eksisterende møbler eller rod og erstatte dem med de Ikea-produkter, du vil se i rummet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indtil videre er funktionen kun tilgængelig på iOS-enheder (og nettet). Men Ikea planlægger at frigive en Android-version i løbet af de næste par måneder. IPhones og iPads med lidar-sensorer fungerer bedst, men andre iOS-enheder understøttes også.

Det er denne slags ting, der kan vise, hvad fremtidige AR-produkter kan gøre ved hjælp af maskinlæring og kunstig intelligens. Men som med de fleste tidlige forsøg, er der nogle begrænsninger. For det første skal app’en starte med en noget besværlig rumscanningsproces i flere trin, der involverer at pege din telefon rundt i rummet og flytte den i en ottetalsbevægelse.

Ikea Kreativ
Jeg har fjernet en sofa og en lænestol fra rummet her … (billede: iNPUT).

Der er også en anden begrænsning. Ikea Place app’en gør det muligt at placere møbler i dit hjem ved hjælp af telefonens kameravisning og gå rundt om møblerne. Det kan Ikea Kreativ ikke. Derimod laver den et statisk billede som møblerne sættes ind i. Men imponerende er det.

Indtil videre er Ikea Kreativ kun tilgængelig i USA, men det er nemt at omgå. Funktionaliteten er bagt ind i den almindelige Ikea app og ved at ændre app’ens “Land & Region” i indstillingerne, kan man få funktionen frem.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Kilde
Ikea pressemeddelelse
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.