TeknologiTophistorie

LG fremviser avanceret strækbart display

LG Display har fremvist en ny og avanceret skærmteknologi, der både kan strækkes, foldes og rulles.

LG Display har fremvist en ny og avanceret skærm der både kan strækkes, foldes og rulles.

Klap- og foldbare telefoner er ved at vinde godt ind på markedet, men hvordan kan skærmteknologi skubbes yderligere fremad?

Dette har LG Display et bud på, med et nyt display der kan strækkes, foldes og vrides uden forvrængning eller beskadigelse.

Stræææk

Displayet kan ifølge LG, strækkes op til 20%, hvilket giver en hidtil uset fleksibilitet. Prototypen er på 12″ og kan derved strækkes op til 14″.

Skærmen benytter sig af Micro-LED teknologi, med en opløsning på 100ppi og fuldt RGB-farvespektrum. Displayet består af en elastisk substrat lavet af en specielt type silicium, der også bruges i kontaktlinser, hvilket giver en høj elasticitet.

“Denne 12-tommer skærm er baseret på et meget elastisk film-type substrat lavet af specielt silicium, der bruges i kontaktlinser, og kan prale af en elastiklignende fleksibilitet, der gør det muligt at strække den op til 14 tommer. Displayets frie form resulterer i en banebrydende løsning, der overgår den eksisterende foldbare og rullebare teknologi.” Lyder det fra LG Display.

Foto: LG Display

Fremtidens skærmteknologi?

LG håber på en stor kommerciel succes med skærmteknologien, der grundet fleksibiliteten kan bruges i mange forskellige scenarier, herunder tøj, møbler, biler og fly, wearables og andre apparater. Det er altså nærmest kun fantasien der sætter grænser for, hvad teknologien kan bruges til.

LG Display startede på at udvikle teknologien i 2020, så der går nok stadig noget tid før vi ser en fuldt udviklet version klar til masseproduktion.


Læs også: Android 13 rulles nu ud til Samsung Galaxy S21 og Galaxy S20

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.