×
ElbilerTophistorie

Mercedes-elbiler får Rumlig Lyd fra Apple

For første gang kan Apple Music med Rumlig Lyd nydes på fire hjul, men billigt bliver det bestemt ikke ...

Rumlig Lyd funktionen fra Apple Music kommer nu for første gang til biler. I en pressemeddelelse fortæller Mercedes-Benz, at de føjer Apple Music med Rumlig Lyd til udvalgte modeller. Desuden kræver det tilkøb af det helt store anlæg, hvis man vil have adgang.

Rumlig Lyd, eller Spatial Audio som det hedder på engelsk, er baseret på Dolby Atmos, men er ikke “rigtig” surround. Selvom lydformatet på ingen måde kan matche den lyd, du vil få med et “rigtigt” surround-lydsystem, tilbyder det trods alt en forbedring i forhold til “flad” stereo.

Mercedes oplyser, at lydformatet integreres direkte i MBUX-infotainmentsystemet. I første omgang i EQS og EQS SUV, såvel som i EQE, EQE SUV og S-klassebilerne.

– Vores samarbejde med Apple Music og Universal Music Group sætter et nyt benchmark ved at tilføje musikindhold og platformsekspertise til vores Dolby Atmos-kompatible Burmester-lydsystem. Gennem dette enestående partnerskab giver vi vores kunder den ekstraordinære bilstereooplevelse, de forventer af Mercedes-Benz. Både Apple og UMG deler vores vision og værdier, og sammen med Dolby vil vi skabe en problemfri og unik oplevelse for vores kunder, lover Ola Källenius, bestyrelsesformand i Mercedes-Benz Group AG.

Rumlig Lyd vil dog udelukkende være tilgængelig, hvis bilerne er udstyret med 3D eller 4D lydsystemerne fra Burmester. En opgradering der, så vidt jeg kan gennemskue, kræver at man tilkøber Premiumpakken til 70.000 kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.