×
TeknologiTophistorie

[OPDATERET] Nedbrud hos MitID

MitID er torsdag formiddag nede. Det gælder både selve app'en og hjemmesiden. Endnu er der ingen info om, hvad der er sket.

Det er ikke nemt at købe julegaverne på nettet lige nu. MitID er nemlig nede. Når man forsøger at bruge app’en, mødes man med en besked om at “der er sket en fejl”. Man henvises til mitid.dk, men hjemmesiden er heller ikke på toppen.

Her får man besked om at “MitID er ustabil i øjeblikket. Vi arbejder på en løsning”. Der er endnu ikke nogen informationer om, præcis hvad der galt med MitID eller hvornår det forventes at fejlen er rettet.

MitID nede
Skærmbillede fra mitid.dk (foto: iNPUT).

MitID blev den primære ID-løsning i Danmark den 31. oktober i år, efter et langt tilløb og flere forsinkelser. Man kan fortsat benytte NemID til alle offentlige og nogle private selvbetjeningsløsninger, men ikke netbanker eller forsikringsselskaber. NemID lukker endeligt den 30. juni 2023.

Leverandøren af NemID-løsningen er Nets DanID A/S, der er et selskab under Nets A/S. Nets A/S står bag kendte løsninger som fx Dankort og BetalingsService og er leverandør af digital infrastruktur til danske offentlige og private virksomheder.

Opdatering klokken 10:40: MitID-systemet lader nu til at være på benene igen, men hjemmesiden melder fortsat “bad gateway”.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.