×
ElbilerTophistorie

Nu kan du låse Teslaen op med en fingerring

Svenske Fidesmo gør det muligt både at betale trådløst og låse bilen op ved hjælp af en fingerring.

I dag lancerer den svenske fintech-viksomhed Fidesmo sin seneste tjeneste, som tilbyder bilister helt at springe nøglerne over og i stedet låse bilen op med en fingerring. Den første til at tilbyde den nye tjeneste er Tesla. Dem, der kører Tesla, kan nu med en ring fra blandt andet svenske Tapster springe knaptryk og adgangskoder over og låse op direkte med ringen i stedet for.

Fidesmo er dermed de første i verden til at samle både betalinger og bilnøgler på én og samme platform.

– Hvorfor slæbe rundt på pung, mobiltelefon og bilnøgler, når man kan samle alt i én og samme fingerring? Fordelene ved at samle sit liv i et forbundet tilbehør er mange, men frem for alt er det en stor frihed at kunne komme rundt i hverdagen helt kontaktløst og uden at trykke på knapper, siger Mattias Eld, administrerende direktør og stifter af Fidesmo.

Det næste skridt for Fidesmo er at give flere bilproducenter mulighed for at oprette forbindelse til Fidesmo Car Keys. Fidesmo planlægger også at tilføje endnu flere muligheder for en kontaktløs og fleksibel hverdag lige fra betaling til kørsel.

– Tesla har allerede forstået, at det skal være nemt for bilister at komme rundt i hverdagen. Derfor føles det rigtigt at aktivere Fidesmo Car Keys for deres chauffører. Vi håber, at dette vil være udgangspunktet for en ny standard, hvor kontaktløs er den nye normal, siger Matthias Eld.

I første omgang fungerer Fidesmo Car Keys sammen med den svenske fingerring Tapster. Men det er muligt for andre producenter af wearables at implementere teknologien. Tapster-ringen med indbygget bilnøgle kan fås for 1.299 kroner. Den kræver ikke batteri og kan også benyttes til trådløs betaling, hvis den knyttes til et Visa eller Mastercard. Ringen fås i sort og hvid og i flere størrelser.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.