×
Wearables

Samsung Gear S

Når vi kalder Samsungs nye ur for et smartwatch, så er det ikke helt korrekt. For uret har fået plads til et SIM-kort, så der er faktisk tale om en mobiltelefon i ur-format. Vi vælger dog at se det som en ekstra feature for Samsung GEAR S, så i denne anmeldelse ser vi mere på smartwatch-delen.

Stort ur
Størrelsen er det første, vi lægger mærke til ved dette ur. I forhold til tidligere generationer af Samsungs intelligente ure, er Samsung GEAR S blevet en del tyndere. Det har fået en meget buet skærm, som med sine 2” er den største, vi endnu har set på et smartwatch. Der er tale om en Super AMOLED skærm i en opløsning på 360 x 480 pixel. Den er knivskarp og farvene er samtidig meget levende og sprøde at se på. Uret er udstyret med en gummirem, som kan udskiftes med andre i forskellige størrelser og farver. Selv om vi synes, designet er rigtig pænt, så fylder den buede skærm en hel del, og det får uret til at virke større, end det egentlig er, og brugen af det vil nok være en smagssag hos den enkelte bruger.

Overskuelig navigation
Samsung har valgt at bruge deres eget Tizen-styresystem i uret i stedet for Android Wear, som de fleste andre producenter har kastet sig over. Tizen giver en nem og overskuelig brugerflade, som efter vores mening fungerer mere brugervenligt end Android Wear. Vi kommer nemt rundt i menuerne ved at swipe op-ned eller til siderne, og vi lærer ret hurtigt at komme ind i alle menuerne. Det er nemt at komme i gang med sit smartur.

Masser af sensorer
Uret er udstyret med et hav af sensorer, der både kan indsamle informationer om brugeren og om omgivelserne. Ud over accelerometer og gyroskop er der kompas, pulsmåler, lysmåler, UV måler og barometer. Det gør uret til et af de mest alsidige smarture, vi har set. Det er ret genialt at få mulighed for lige at tjekke, hvor kraftig solen er, når man ligger på stranden. Uret har allerede Samsungs Health S app installeret, når den kommer ud af boksen. Det gør det muligt at bruge GEAR S som trænings ur, hvis man vil løbe, gå, cykle eller vandre. Her måler uret tid, puls og viser ruten på et kort. Man kan samtidig bruge uret som skridttæller eller til at overvåge sin søvn. Det er også muligt at installere andre fitness apps, som Endomondo eller Nike+ løbeapp. Uret er vandtæt og har en IP67 certificering, så man kan roligt give den en kort skyller efter træningen.

Styr strømmen af beskeder
Vi kan selv gå ind og vælge, hvilke apps, der må få lov til at forstyrre os via uret. Det er smart, hvis man nu kun vil vide, når der sker noget på Facebook eller i den elektronisk indbakke og ikke vil forstyrres af alle mulige andre apps. Det er også muligt at slå notifikationerne helt fra, så man ikke bliver forstyrret om natten. Den store skærm gør det nemt at se beskeder og læse mails. Det er til gengæld ikke helt så let at svare, for GEAR S har kun plads til et lillebitte tastatur på skærmen. Det er i hvert fald møgsvært at ramme de enkelte bogstaver med vores tykke fingre, så det tager sin tid at få stavet sig igennem en hel SMS. Men det er vist også mest en ekstra feature, og vi foretrækker at bruge mobilens tastatur.

God ydelse
Samsung har givet GEAR S en Snapdragon 400 processor, der både er hurtig og forholdsvis strømsparende. Den er på 1 GHz, så her bliver den overgået af LGs G Watch R på 1,2 GHz, men det vil man nok kun kunne se i en direkte sammenligning. GEAR S har 512 MB RAM og en indbygget hukommelse på 4 GB. Ydelsen er fin, og vi har ingen problemer med at navigere rundt og afvikle apps hurtigt.

Batteriet er på 300 mAh. Det er lidt til den lille side, men Samsung må have fundet en måde at spare strøm på, for uret klarer sig alligevel fint på batterifronten. Vi kan bruge det en til halvanden dag, så hvis vi bare lader det op om natten, er der rigeligt med strøm til hele dagen. Opladningen kræver at man har en særlig oplader til uret med, men så kan man også få strøm fra de helt almindelige microUSB kabler, som alle Android mobiler i dag bruger. Den lille lader til uret fylder ikke meget, men det ville have været federe, hvis vi bare kunne smide et kabel direkte i mobilen.

Dick Tracy uret
Uret er en fuldt udstyret 3G mobil, så hvis man smider et SIM-kort i, kan man ringe op direkte fra uret. Det fungerer fint, men hold op, hvor føler man sig fjollet, når man står midt på gaden og taler til sit ur. Det så godt ud, da tegneseriedetektiven Dick Tracy gjorde det, men det er i hvert fald ikke noget, vi kommer til at vænne os til. Man kan også bruge GEAR S uden SIM kort. Så skal det bare kobles på en Samsung mobil via en app. Det fungerer fint, men det er en smule ærgerligt, at Samsung uret kun fungerer med Samsung telefoner. For det går ud over brugerens valgfrihed. Og spørgsmålet er også, om brugerne vil betale 2.579 kr. for et ur, der samtidig låser dem til en bestemt mobil?

Konklusion
Samsung har lavet et rigtig godt smartur med GEAR S. Skærmen er superflot, og vi får rigtig mange gode features med. Det ærgrer lidt, at vi kun kan bruge ure sammen med Samsung produkter, og så kunne vi godt leve med en lidt mindre skærm. Men funktioner og muligheder er der masser af, så hvis man gerne vil gøre sit liv lidt smartere, er GEAR S bestemt et ur, der er værd at tjekke ud.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.