×
TeknologiTophistorie

Sonos måler julestemningen

Hvornår er det egentlig okay at slippe sin julestemning løs på musikanlægget? Det har Sonos et bud på med sit nye globale S.A.N.T.A. Index.

Kører Last Christmas eller All I Want For Christmas Is You allerede på repeat på musikanlægget? Eller venter du til vi kommer nærmere på juleaften? År efter år diskuterer vi både privat, på sociale medier og på diverse radiostationer, hvornår det egentlig er okay for alvor at slippe julestemningen løs med julemusik, godter og julehumør.

I år har Sonos sat sig for at afgøre, præcis hvornår vi officielt kan kalde det juletid. Ved hjælp af Sonos såkaldte S.A.N.T.A. Index har Sonos den seneste måneds tid målt julestemningen. Det sker ved omhyggeligt at tracke afspilning af julemusik og -film, søgninger, streams og julesnak på tværs af en række forskellige digitale platforme.

Således har Sonos nu et ganske veldokumenteret bud på, hvornår man helt officielt kan ringe julen ind. Både herhjemme og i mere end 20 andre lande over hele verden.

Sonos har udarbejdet en skala og når de såkaldte Jingle Waves når 50 på skalaen, er julestemningen opnået. I skrivende stund er det danske indeks på 42, hvilket indikerer at vi en gang i første halvdel næste uge når det magiske tipping point.

Ifølge S.A.N.T.A. Index’et skød svenskerne julen i gang forleden, mens Norge er lige oppe over. Danmark og Finland ligger side om side målt på den digitale julestemning og USA har været i fuld gang i over en uge nu.

Her en lille måned inden juleaften er det Maria Careys julehit, der lyttes mest til i de danske hjem. Hun fører foran både Wham og MC Einar, mens Justin Bieber er sat lidt bagud. På tv’et førr juleklassikeren Alene Hjemme 2 knebent over den danske Familien Jul, som så til gengæld er mere populær herhjemme end juletraveren Love Actually.

Følg med i juleræset på https://holiday.sonos.com/, hvor man både kan se statistik for Danmark samt mere end 20 andre lande.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.