×
TeknologiTophistorie

TDC har vinket farvel til 26.000 tv- og bredbåndskunder siden nytår

Bredbånds- og kabel-tv-kunderne siver stadig i stor stil, men nu har TDC Group fået styr på mobilkunderne.

234 kabel-tv-kunder. Så mange har TDC Group i gennemsnit måttet vinke farvel til hver eneste dag i 2022. I alt har 21.000 kunder valgt at droppe kabel-tv fra Nuuday siden nytår. Det tidligere Yousee. Samtidig har selskabet mistet 5.000 bredbåndskunder. Det viser det seneste kvartalsregnskab, der kom ud i dag.

Dermed er TDC Group blevet mere end 400.000 kabel-tv-kunder fattigere siden velmagtsdagene ved udgangen af 2015. De har bare 959.000 tv-kunder tilbage.

Til gengæld er det lykkes for selskabet at tjene mere på dem, der har valgt at blive tilbage, nemlig i gennemsnit 300 kroner om måneden. Det er 39 kroner mere per kunde i forhold til samme periode for to år siden. TDC har faktisk aldrig tjent så meget per kabel-tv-kunde.

Fremgang for mobil-butikken

Det er også lykkes for selskabet endnu engang at vækste antallet af mobilabonnenter. I to år i træk er der kommet nye mobilkunder til hvert eneste kvartal. Denne gang dog “bare” 10.000 nye, hvoraf hovedparten er hentet i erhvervsafdelingen. To tusinde private har valgt TDC.

Dermed er Telia det eneste af de fire store teleselskaber, der har tabt mobilkunder i år. Teleselskabet 3 har derimod haft den største fremgang (16.000 nye mobilkunder). I øvrigt voksede markedet, idet der nu er 7,33 millioner simkort i brug – og det er uden medregne maskinkort til IoT og andet. Sidste år ved denne tid var tallet 7,25 millioner.

Selv om kundebasen er vokset, tjener TDC Group mindre per mobilkunde. Private mobilkunder betaler typisk 130 kroner om måneden, hvilket er det højeste i nyere tid, mens erhvervskunderne betaler mindre. De betaler i gennemsnit 76 kroner om måneden – i første kvartal sidste år var det 85 kroner. I gennemsnit tjener TDC Group altså 206 kroner om måneden per mobilkunde (211 i første kvartal sidste år).

Tabet hentes til dels ind hos bredbåndskunderne, der betaler i gennemsnit 507 kroner om måneden mod 495 kroner sidste år.

Regnskabet kan læses her (åbner i ny fane).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.