ElbilerTophistorie

VWs nye MEB+ platform giver længere rækkevidde og hurtigere opladning

Inden 2026 vil Volkswagen have 10 nye elbiler på vejene; alle baseret på den nye MEB+ platform, der giver 200 kilometers længere rækkevidde.

Volkswagen har frigivet nye oplysninger om den nye MEB+ platform, der blev luftet i april måned. Platformen er en videreudvikling af MEB-platformen, som alle nuværende ID-modeller er bygget på. Den skal ligge til bund for en ny generation af elbiler med længere rækkevidde og hurtigere opladning.

Helt konkret kan MEB+ give rækkevidde på op til 700 kilometer, mens ladeeffekten kan komme op på mellem 175 og 200 kW. På den nuværende platform topper ladeeffekten på 170 kW (på ID. Buzz). Rækkevidden på den nuværende platform er på op til omkring 500 kilometer (WLTP).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det bliver altså en væsentlig forbedring på begge punkter. Det skyldes ikke mindst Volkswagens nye generation af batterier, det såkaldte Unit Cell-batteri.

MEB+

10 MEB+ biler om fire år

I pressemeddelelsen oplyser Volkswagen, at der inden 2026, altså om fire år, vil komme 10 nye elbiler, der alle er baseret på MEB+ platformen. Blandt andet det meget interessante ID. Life-koncept, der skal munde ud i en billig elbil til under 25.000 euro (186.000 kroner).

Volkswagen skriver desuden, at:

“Nye biler er også ved at blive planlagt i præstations- og premiumsegmenterne. Alt i alt betyder det endnu en markant stigning i det individuelle valg og komfort, såvel som i kvalitet og pålidelighed – velkendte værdier, som kunderne kan forvente af Volkswagen igen i fremtiden.”

ID Life
Volkswagens ID Life concept, der skal munde ud i deres hidtil billigste elbil.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.