×
GadgetsTophistorie

Endelig: Her er Apples nye AR/VR headset

Apple lancerer ekstremt AR/VR headset

Her til aften dansk tid skete så endelig det, rygterne har talt om i årevis: Apple har lanceret deres Apple Vision Pro. Ideen med Vision Pro er, at du i praksis slipper for en skærm. Du kan sidde og se film i gigantisk format – og kan endda holde møder med folk som om du var i samme rum som dem.

Du kontrollerer Vision Pro med hænderne eller et virtuelt eller fysisk keyboard. Du kan endda bare kigge på din Mac, så flyver skærmen op i luften foran dig. Apple bruger også udtrykket “spacial computing”, hvorpå headsettet kan bruges.

Og du kan flytte og kontrollere apps i rummet foran dig. Du kan også ændre dine omgivelser – så du vil føle at du sidder ved havet og arbejder i din app.

AR og VR mødes

Når nogen er i nærheden kan de se dine øjne – Apple kalder det eyesight. Når du er midt i for eksempel et spil vil du godt kunne se at nogen kommer ind i dit “eksterne” synsfelt. De vil så dog kunne se at du er inde i et spil for eksempel. Hvis du blot arbejder med en almindelig app, vil de kunne se dine øjne.

Du kan endda modtage 3D objekter i iMessage og “hive” dem ud og sætte dem et sted i rummet. Du kan arbejde sammen med andre og sidde i et virtuelt møde med andre via FaceTime.

Vision Pro i hjemmet

Du kan se billeder og video i sofaen – og du kan optage video med headsettet på – endda i 3D. Du trykker på en knap på headsettet – og det er tydeligt for andre at se, at Vision Pro optager.

Du kan se video som om du havde en enorm skærm – og det er ligemeget om du er hjemme eller sidder på flyet. Udover de “almindelige” film vil du også kunne se 3D film, og Apple lover at 3D film vil se bedre ud end nogen andre 3D enheder nogensinde har leveret.

Vision Pro

Arcade spil vil naturligvis også blive tilgængelige på Vision Pro. Over 100 spil vil være klar ved lanceringen, siger de. Derudover vil det være muligt for udviklere at bygge ekstremt avancerede spil til Vision Pro – og flere af dem er allerede i gang.

Apple har fået Disney til at lave indhold til Disneyfans og du vil blandt andet kunne se Star Wars indhold med en ekstra dimension, ligesom du vil kunne leve dig ind i 3D verdener fra National Geographic via Disney+ appen til Apple Vision Pro.

Hardware møder software

Det nye headset drives af Apples egen M2 processor, hvilket giver ganske imponerende kræfter. Derudover er der også andre chips, kaldet R1, som skulle være i stand til at eliminere forsinkelse/lag, hvilket ellers kan være et problem med VR headsets.

Operativsystemet hedder VisionOS, og er bygget på alle Apples andre styresystemer. Over de kommende måneder får udviklerne mulighed for at designe apps til Vision Pro. Mange af udviklerne vil kunne lave en udgave af deres egne apps til Vision Pro uden alt for mange forhindringer. Rigtigt mange apps vil allerede være at finde ved lanceringen af headsettet.

Vision Pro kommer til at koste 3.499 dollars – eller næsten 25.000 kroner. Og det er uden dansk moms. Forvent en pris på omtrent 30.000 kr. herhjemme, når den vil være til at købe i starten af næste år.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.