×
Gadgets

Tidligere B&O-medarbejder laver billigt designer-tv uden tv

Dansk startup lancerer en billig 4K UHD- fladskærm uden indbygget software eller tunere. Iron Cast TV er skabt direkte til streaming.

Hvor ofte bruger du smart-tv-delen på din dyre fladskærm? Ikke ofte? Så vil det nye Iron Cast TV muligvis være sagen for dig. Tv’et er et såkaldt “dumt tv” der groft sagt ikke indeholder andet end et panel og tilslutningsstik. Ingen smart-tv-del med dyr processor. Der er ikke engang en menu på tv’et – det hele styres fra mobilen.

– Vi er klar til at vende opfattelsen af et moderne tv på hovedet. Vi har fjernet alt, som ikke længere gør sig gældende i et digitalt tv. Iron Cast TV har derfor ingen højttalere, ingen fjernbetjening og ingen menuer. Til gengæld har vi designet et tyndere og mere enkelt designer-tv uden tv, der er indrammet i stilrent aluminium, siger Jacob Lindborg, der er en af grundlæggerne i firmaet display.io.

Iron Cast TV er blevet lanceret via en Kickstarter-kampagne, hvor firmaet har modtaget 1500 interesserede købere og 110.000 kroner i forudbetaling på kun en uge. Det er meningen at tv’et skal være klar til produktion i sensommeren næste år – og prisen kommer til at afspejle den simple tilgang; en 55-tommer model kommer til at koste 4.995 kroner.

Med en simpel app til din mobiltelefon kan du ændre de basale ting som lyd, input-kilde og strøm. Derudover kan du justere skærmens indstillinger uden det store besvær, når behovet opstår.

– Forbrugere i dag vælger selv deres højtalere og deres streaming-tjenester. Det skal være nemt og fungere uden for meget klikkeri. Tv skal være på vores præmisser, vores indhold, vores tid. Vi har derfor designet et tv, som passer til denne livsstil, siger Jacob Lindborg.

Jacob Lindborg har mere end 20 års erfaring med design og har designet produkter for blandt andet Lego og Bang & Olufsen. Han har grundlagt display.io sammen med Henrik Kemp, der er “en erfaren serie-entreprenør”, som det hedder i pressemeddelelsen.

Iron Cast TV
Iron Cast TV med soundbar, der er ekstraudstyr.

Specifikationer

Skærmens panel er i 4K-opløsning og understøtter HDR10/10+. Den har 3 HDMI 2.0-stik til eksempelvis Chromecast eller Apple TV, 1 x USB 3.0 og en optisk lydudgang til soundbar. Vægophæng er integreret i skærmen, der måler 122 x 70 x 2 centimeter.

Ud over tv’et har Display.io også en ekstern soundbar på menuen, ligesom de har snittet en såkaldt Orb der kan forbinde tv’et til universelle fjernbetjeninger, hvis man ikke vil bruge mobilen som fjernbetjening.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.