×
TeknologiTophistorie

3 lancerer 5G til hjemmet

Telselskabet 3 opgraderer i dag sit trådløse bredbåndsalternativ til 5G. Men de dækker stadig kun 70 procent af danske husstande.

Teleselskabet 3 lancerer i dag 5G til hjemmet. ‘Internet til hjemmet 5G’, som produktet hedder, er en opgradering af selskabets trådløse alternativ til bredbånd.

– Ambitionen med ’Internet til hjemmet 5G ’er at skabe en hurtig og stabil internetløsning, der ikke tager mere end et par minutter at installere. Alt der kræves er en router og et SIM-kort, og så er man oppe at køre, siger Morten Christiansen, Regional CEO i 3 Group og CEO for 3 Danmark.

Hidtil har løsningen toppet ved 4G-hastigheder, nemlig 17-71 Mbit/s og upload på 5-43 Mbit/s. Men den nye forbindelse giver ifølge 3 “up- og downloadhastigheder, der er helt op til ti gange hurtigere end den typiske brugers 4G-forbindelse”.

Selskabet skriver dog også, på sin hjemmeside, at:

“Den indendørs oplevede hastighed kan ikke defineres generelt, da den bl.a. afhænger af anvendt hardware, bygningens konstruktion og materialer samt afstand til nærmeste mast og antal samtidige brugere.”

Teleselskabet 3 kom sent ud af starthullerne med 5G-opgraderingen af deres netværk. I øjeblikket dækker de “mere end 70% af de danske husstande”. Forventningen er, at 100% af danskerne kan få 5G-internet via 3, inden 2023 er omme.

Teleselskabet 3 har lavet en informationside om udrulningen. Den kan læses her. TDC Nets ditto kan læses her og TT-netværket oplyser om sit netværk her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.