×
ElbilerTophistorie

Historisk VW-fabrik truet af lukning

Lav efterspørgsel på Audi Q8 e-tron har fået Volkswagen Gruppen til at overveje en lukning af historisk fabrik i Bruxelles.

Lav efterspørgsmål på Audi Q8 e-tron får Volkswagen Gruppen til at overveje en lukning af historisk fabrik i Bruxelles. Audi Q8 er den eneste model, der bygges på fabrikken, der leverer omkring 50.000 biler om året og har omkring tre tusinde ansatte.

Fabrikken, som iNPUT besøgte i september sidste år, er i de senere år blevet omstillet til ren elbilproduktion. Men tidligere er ikoner som boblen, VW Transporter, VW Golf og VW Passat blevet samlet på stedet.

Volkswagen Gruppen har ikke lukket ned for en fabrik siden 1988, hvor de slukkede for Westmoreland-fabrikken i Alabama, USA.

VW oplyser i et skriv, at omkostningerne ved at finde en alternativ anvendelse for anlægget i Bruxelles eller at lukke det, vil have en indvirkning på i alt op til 2,6 milliarder euro (19,4 milliarder kroner) i regnskabsåret 2024.

Audi Q8
Anlægget i Bruxelles er toptunet til at levere Audi Q8 e-tron. Men efterspørgslen er der ikke (foto: VW).

Anlægget i Bruxelles står i forvejen over for “langvarige strukturelle udfordringer”. Herunder vanskeligheder med at ændre anlæggets layout på grund af den geografiske placering nær byområder.

En høringsproces er nu iværksat for at finde alternative løsninger til anlægget. “Dette kan omfatte ophør af drift, hvis der ikke findes noget alternativ,” hedder det i Audis erklæring.

– Opgaven er nu at forme denne proces konstruktivt sammen med alle involverede og diskutere holdbare løsninger i alles interesse. Fordi vi klart står ved det ansvar, vi har for vores medarbejdere, på alle lokationer i hele verden, siger Gerd Walker, medlem af bestyrelsen for Audi AG.

Læs også vores anmeldelse: Audi Q8 e-tron er en dyr fornøjelse.

Audi Q8
En Audi Q8 e-tron på vej gennem fabrikken i Bruxelles (foto: iNPUT).
Audi Q8
Audi Q8 e-tron gennemgår de sidste tjek inden de køres ud fra fabrikken (foto: iNPUT).
Her ses nogle af de ikoniske modeller, der er kørt af samlebåndet på anlægget i Bruxelles (foto: iNPUT).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.