×
TeknologiTophistorie

iOS 18 kan kurere køresyge

Apple har afsløret en række funktioner i det kommende iOS 18. Blandt andet kan den hjælpe med at kurere køresyge.

Egentlig bliver iOS 18 først præsenteret under Wolrd Wide Developers Conference i juni. Men Apple har højst usædvanligt allerede afsløret en række nye funktioner, der vil dukke op i det nye styresystem til efteråret. Heriblandt mulighed for øjentracking og hjælp til køresyge, hvis du bruger telefonen mens du er passager i en bil.

Alle de funktioner, der er blevet “afsløret” af Apple, er forbedringer i Tilgængelighed. Altså det afsnit af iOS der skal gøre det nemmere at bruge mobilen, hvis man lider af skavanker.

En af dem er som nævnt hjælp mod køresyge. Et problem mange oplever, hvis de ser på en iPhone eller iPad i et køretøj i bevægelse. Apple forklarer løsningen således:

“Med Vehicle Motion Cues repræsenterer animerede prikker på skærmens kanter ændringer i køretøjets bevægelser for at hjælpe med at reducere sansekonflikter uden at forstyrre hovedindholdet. Ved hjælp af sensorer indbygget i iPhone og iPad genkender Vehicle Motion Cues, når en bruger er i et køretøj i bevægelse og reagerer derefter. Funktionen kan indstilles til at blive vist automatisk på iPhone, eller den kan slås til og fra i Kontrolcenter.”

Apple demonstrerer hvordan de vl kurere køresyge.

Øjentracking

En anden interessant nyhed er øjentracking. Ved hjælp af kunstig intelligens får man mulighed for at navigere rundt på iPhone og iPad med øjnene. Eye Tracking er egetligt lavet til brugerne med fysiske handicap og bruger frontkameraet og maskinlæring til at udføre tricket.

“Eye Tracking fungerer på tværs af iPadOS- og iOS-apps og kræver ikke yderligere hardware eller tilbehør. Med Eye Tracking kan brugere navigere gennem elementerne i en app og bruge Dwell Control til at aktivere hvert element og få adgang til yderligere funktioner såsom fysiske knapper, swipes og andre bevægelser udelukkende med deres øjne,” skriver Apple.

Musik til døve og hørehæmmede

Music Haptics er en ny måde for brugere, der er døve eller hørehæmmede, at opleve musik på iPhone. Med denne funktion aktiveret, afspiller “brumme-motoren” i iPhone “tryk, teksturer og raffinerede vibrationer til lyden af musikken”. Music Haptics fungerer på tværs af millioner af sange i Apple Music-kataloget og vil være tilgængelig som en API til udviklere, der vil gøre musik mere tilgængelig i deres apps.

CarPlay får stemmestyring

CarPlay får også en omgang. Herunder stemmestyring, farvefiltre og lydgenkendelse. Med stemmestyring kan brugere navigere i CarPlay og styre apps med stemmen. Med lydgenkendelse kan chauffører eller passagerer, der er døve eller hørehæmmede, aktivere alarmer for at blive underrettet om bilhorn og sirener. For brugere, der er farveblinde, gør farvefiltre CarPlay-brugerfladen visuelt nemmere at bruge med yderligere visuelle tilgængelighedsfunktioner, herunder fed tekst og stor tekst.

iOS 18 forventes som sagt præsenteret i sin helhed under WWDC til juni. Styresystemet vil blive frigivet sammen med de kommende iPhones – sandsynligvis til september.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.