×
TeknologiTophistorie

Russiske ejere opgiver Humac

Apple-forhandleren Humac er overgået til et 100 procent dansk ejerskab. Russisk ejer er købt ud på grund af krigen i Ukraine.

Den russiske invasion af Ukraine har været hård ved Humac, der de seneste 13 år har været under russisk ejerskab. Allerede få dage efter krigens udbrud stod det klart, at danskerne ikke ville støtte butikken, da Humac så sig nødsaget til at slette oplysninger om de russiske ejere fra hjemmesiden.

Nu meddeler selskabet i en pressemeddelelse, at det “klipper alle bånd til dets tidligere russiske ejer”. Fredag overgik selskabet og dets 22 butikker et 100 % dansk ejerskab under Jacob Andersen Holding ApS.

– Efter den 24. februar 2022 [dagen, hvor russerne invaderede Ukraine, red.] stod det hurtigt klart, for både den russiske ejer og den danske ledelse i Humac, at dette ejerskab ikke kunne fortsætte, fortæller Michael Bech, CEO i Humac.

– De seneste godt to måneder har været en hård periode for alle medarbejderne. Særligt at skulle modtage daglig kritik af vores daværende ejerskab, fortsætter han.

Jacob Andersen Holding ejer i forvejen virksomhederne Nordic Houseware Group A/S (Plast Team og Room Copenhagen), Han Kjøbenhavn A/S, Copenhagen Design ApS og Vendsyssel FF ApS. I forbindelse med overtagelsen får Humac tilført 42 millioner kroner i ny aktiekapital. Pengene skal blandt andet være med til at “understøtte den fremadrettede vækst”.

Bortset fra ejerskiftet kommer der dog ikke til at ske store ændringer, fastslår den nye ejer.

– Strategien er uændret og Humac skal drives videre i et forsat tæt samarbejde med verdens stærkeste brand, Apple. Og så skal vi forsat give vores kunder den bedste oplevelse når det gælder køb af Apples fantastiske produkter, udtaler Jacob Andersen.

Ledelsen i Humac forsætter uændret med CEO Michael Bech og CFO Hawjeen Ali i spidsen. Selskabet har 250 medarbejdere i Danmark.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.