×
ElbilerTophistorie

Vi vil gerne oplade elbilen på tankstationen

Ni ud af ti danskere vil gerne oplade elbilen på tankstationen – og helst uden abonnement. Det viser en ny undersøgelse.

En ny undersøgelse viser, at danskerne helst vil oplade elbilen på en tankstation. Hele 91 procent af de adspurgte svarer således, at de gerne vil have mulighed for at oplade på tankstationerne. Det er heldigt, da undersøgelsen er bestilt af Drivkraft Danmark. De er branche- og arbejdsgiverorganisation for netop Danmarks brændstofleverandører og ladeoperatører.

De adspurgte synes, at det er nemmest, da stationerne er placeret ved de veje, hvor de alligevel færdes, når de pendler i hverdagen eller er på længere ture.

73 procent af danskerne mener faktisk, at opladning af elbiler er en af tankstationernes vigtigste roller i den grønne omstilling. Og det ligger fint i tråd med udviklingen netop nu, siger direktør fra Drivkraft Danmark, Jacob Stahl Otte:

– Undersøgelsen understøtter fint den udvikling, der allerede er i fuld gang på stationerne med hastig udrulning af lynladning, der er nem og bekvem for forbrugeren på farten. Det er jo vores medlemmer, der skal bringe den grønne omstilling helt ud på vejene til slutbrugerne, så det fungerer bedst for dem.

Det er vigtigt for de adspurgte, at det er nemt at betale for sin opladning med et almindeligt betalingskort og uden abonnement. Hele 78 procent af de adspurgte vil således gerne bare kunne betale for deres opladning på samme måde som de i dag betaler for benzin og diesel.

Undersøgelsen er udarbejdet af Useerneds – nu Norstat – på bestiling af Drivkraft Danmark. Der er tale om en kvantitativ analyse med 2.008 respondenter over 18 år. Data er vægtet på køn, alder og region. Du kan læse mere her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.