×
ElbilerTophistorie

3 ud af 10 elbilejere vil skifte tilbage til fossil

I elbillandet Norge er det knap hver femte elbilejer, der vil vende tilbage til fossil, når bilen skal udskiftes.

Personligt kender jeg ikke en eneste. Men ifølge konsulentvirksomheden Mckinsey har 29 procent af elbilejere på verdensplan tanker om at skifte tilbage til fossil. Årsagen er primært at ladeinfrastrukturen ikke er ordentligt udviklet.

Tallene stammer fra rapporten Mobility Consumer Pulse 2024, hvor mere end 30.000 personer har besvaret omkring 200 spørgsmål om biler og mobilitet. Årets udgave omfatter ni lande, heriblandt Norge og USA, men ikke Danmark.

Blandt de ni lande er det indbyggere i New Zealand og USA, der har sværest ved at undvære fossilbilerne. Men overraskende nok er det næsten hver femte norske elbilejer, der overvejer at gå tilbage til fossil. Norge er det land i verden, der har den højeste penetration af elbiler.

Den mest almindelige årsag til at man overvejer at skifte tilbage er som sagt, at den offentlige ladeinfrastruktur opleves som for dårlig. Men mange er også skuffede over, at de samlede ejeromkostninger ikke var så lave som forventet.

Ærgerligt nok går dataene ikke ned på landeniveau. Det kunne ellers være interessant at se, præcis hvad der får nordmændene til at bakke tilbage til fossil.

Slides fra undersøgelsen kan ses på Scribd.

Læs også: Danskerne er EU’s mest elbilglade folkefærd.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.