TeknologiTophistorie

AIME er nettets nye AI vagthund – finder ulovlige produkter og kan føre til blokering af websites

En ny digital vagthund kaldet AIME bruger AI til at lede efter ulovlige og/eller farlige produkter på nettet

I en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet lancerer regeringen i dag et nyt digitalt værktøj, der skulle være i stand til at finde farlige og ulovlige produkter på hjemmesider. Værktøjet, kaldet AIME, er baseret på AI og machine learning. Det vil sige, at AIME selv kan gå igennem tusindvis af hjemmesider og kigge på tekst og billeder. Ifølge Erhvervsministeriet vil det være i stand til at afkode ud fra et billede af et produkt, om produktet er ulovligt.

AIME giver ro i maven når du handler på nettet

”Danske forbrugere skal have ro i maven, når de handler online. Derfor har regeringen og Folketinget allerede skærpet indsatsen på området. Men med endnu et værktøj og ved hjælp af moderne teknologi kan vi nu også slå hurtigere ned på de hjemmesider, der forhandler farlige produkter. Det er utrolig vigtigt, for det må simpelthen ikke være en mulighed at tjene penge på at sælge ulovlige produkter, som ikke kun kan være livsfarlige, men også konkurrenceforvridende for de virksomheder, der lever op til sikkerhedskravene,” siger Erhvervsminister Simon Kollerup om AIME.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skulle AIME lokalisere et ulovligt eller farligt produkt kan myndighederne efterfølgende anmode en domstol om at få blokeret adgangen til den pågældende hjemmeside.

Dansk erhverv er glade

Hos Dansk Erhverv er administrerende direktør Brian Mikkelsen ganske godt tilfreds med det nye værktøj: ”Det er et kæmpe problem for de danske virksomheder, at handel med ulovlige og farlige produkter på nettet er så udbredt, som det er tilfældet. De bruger jo en stor del af deres budget på at sørge for, at deres produkter er lovlige og sikre. Sådan i overført betydning kan man sige, at internettet er mindst ti gange større end Stillehavet, og det er så godt som umuligt at trevle nettet igennem manuelt. Derfor er digitale værktøjer vejen frem, når vi skal sikre os mod salg af farlige og ulovlige produkter til gavn for både dansk erhvervsliv og danske forbrugere,”

Back to top button