Gadgets

Amazons nye Fire TV Stick 4K understøtter både Dolby Vision, Atmos og HDR10+

4K HDR streaming til under en plovmand.

Det var ikke længe, Apple TV 4K fik ikke lov til at være den eneste streamingboks på markedet med Dolby Atmos-understøttelse. Amazon har netop præsenteret sin nye Fire TV Stick 4K, der er en særdeles kraftfuld lille fætter. Amazon hævder at den nye stick er 80 procent kraftigere end forgængeren Fire TV Stick with Alexa, med en ny firekernet 1,7Ghz-processor såvel som ny antenneteknologi og bedre wifi (802.11ac, red.).

Musklerne kommer også i brug, for pinden understøtter både 4K-opløsning, Dolby Atmos og HDR-formaterne Dolby Vision og HDR10+. Dermed spurter den fra Googles Chromecast Ultra, der “kun” understøtter 4K og HDR. I hvert fald indtil næste uge, hvor Google præsenterer nye produkter – og muligvis en ny Chromecast.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny Alexa-fjernbetjening

Den nye streamingpind leveres også med Amazons nye Alexa Voice Remote, der gør det muligt at søge i indhold via stemmekommandoer. Sig “find 4K-film”, så vil Alexa vise “tusindvis af Ultra HD-titler” hævder Amazon. Ud over mikrofonen er fjernbetjeningen også udrustet med dedikerede knapper til power, volumen og mute, så den kan bruges til at betjene kompatible tv-skærme, lydbarer og forstærkere. Fjernbetjeningen kan i øvrigt også købe seperat for omkring 300 kroner.

Fire TV Stick 4K kan forudbestilles hos Amazon allerede nu for bare 59,99 euro – cirka 450 kroner – og leveringen starter den 14. november skrives der. Desværre sendes pinden ikke til Danmark endnu, så vi kan håbe på en form for parallelimport, når den slippes fri.

Back to top button