×
GadgetsTophistorie

Hisense lancerer billige 4K-tv i Danmark

Kinesiske Hisense er trådt ind på det danske marked med teknisk fremmelige 4K-fladskærme, der byder på både Dolby Atmos og Dolby Vision.

Der kommer endnu en kineser på fladskærmshylden i elektronikvarehusene, nemlig Hisense, der følger i hælene på landsmændene fra Xiaomi. Det fortæller flatpanels.dk. I første omgang lanceres tre modelserier, der alle har 4K-opløsning og har både Dolby Vision, HDR10 og – i de dyreste modeller – også Dolby Atmos-lyd, inklusive det forjættede eARC HDMI-stik, der er nødvendigt, hvis man vil udnytte eksempelvis Sonos Arc-lydbaren til det yderste.

Ligesom Samsung benytter Hisense den såkaldte Quantum Dot-teknologi, der er en LED-variant, der skal give samme billedkvalitet som OLED. Mit gæt er, at panelerne simpelthen er leveret af Samsung. Topmodellerne i U8G-serien har desuden Direct Full Array Local Dimming Pro der “opnår forbløffende kontrastniveauer med over 100 uafhængigt styrede dæmpningszoner”.

Her er en oversigt over de tre modelserier. De nøjagtige priser kan findes på nettet, eksempelvis hos elektronikvarehuset Power

  • A6G fås i størrelserne 43, 50, 55, 65 og 75 til priser mellem 3.999 og 5.490 kroner. Det er et 4K UHD LED tv med Dolby Vision og HDR10.
  • A7G fås i størrelserne 43, 55, 65 og 75 tommer til priser mellem 4.499 og 9.999 kroner. Det er et 4K QLED tv med både Dolby Vision og Dolby Atmos. Det har HDMI 2.1 med eARC og CEC.
  • Topmodellen U8G fås i størrelserne 55 og 65 tommer. De koster henholdsvis 9.899 og 11.999 kroner. Det er også et Quantum Dit-display, men går under betegnelsen ULED. Der er indbygget 2.1.2-kanals lyd og ligesom 7’eren understøttes både Dolby Vision og Atmos. Det har HDMI 2.1 med eARC og CEC.

Allerede til august kommer der to yderligere modelserier, nemlig A9G der er OLED-skærme, og U9G der er selskabets første fladskærm med miniLED-bagbelysning. Sidstnævnte kommer udelukkende i en 75-tommer udgave.

I øvrigt benytter Hisense sin egen tv-platform, kaldet Vidaa 5.0, og det betyder at ikke alle danske og/eler nordiske tjenester er klar. Derimod er de store udenlandske som Netflix, Youtube og Amazon Prime, naturligvis ombord. DRTV er klar allerede nu loves det, ligesom Hisense “har dialog” med Viaplay, TV 2 og Yousee.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.