×
Computere og tilbehørTophistorie

Anmeldelse: Logitech – Logi Dock

Logi Dock fra Logitech er en schweizerkniv, der er leveringsdygtig som USB-hub, møde- og PC-højtaler. Vi har testet hvordan den klarer sig.

Logi Dock er en schweizerkniv til hjemmekontoret. Det er både en hub til dine tilsluttede enheder, en mødehøjtaler og en PC-højtaler. Som oftest set, så er produkter, som vil være lidt af det hele, sjældent rigtig gode til ret meget. Så hvordan står det mon til med Logitechs Dock?

Gør skrivebordet ryddeligt

Vores skriveborde er tit fyldt med enheder af alverdens slags. Mange af dem kræver en ledning tilsluttet den bærbare, der hurtigt får skrivebordet til at ligne et værre rod. Blandt andet dét gør Logi Dock op med. Det er ikke den første hub, men den er spækket med tilslutninger, der gør den aldeles kompetent.

To styks USB A-porte. Tre styks USB C-porte. Én DisplayPort og én HDMI-port – begge understøtter 4K-opløsning. Og Bluetooth til telefonen eller din tablet. Og så kan den lade din bærbare med op til 100 watt, såfremt den understøtter det. Dét er forbilledligt og vil formentlig dække behovet hos langt de fleste. Eneste ønske var mere en blot én USB-C port i fronten, der er let at tilgå. 

Der er tilslutninger i lange baner. Foto: Logitech

Der er ingen opsætning. Tilslut skærm, enheder og din bærbare med et medfølgende USB-C-kabel, så er du kørende. Desværre understøtter Logi Dock ikke tilslutningn af to samtidige skærme, medmindre de er spejlet. Samtidig er der heller ingen understøttelse for USB-C-skærme, som bliver mere og mere udbredte. Her kommer du ikke udenom en adapter til HDMI eller DisplayPort. 

Holder dine aftaler

Hvis du arbejder hjemme og deltager i videomøder eller blot foretager et videoopkald til familie og venner i ny og næ, så vil Logi Dock nok lette hverdagen. Med knapper placeret øverst kan du besvare opkald, gå direkte til dit næste møde eller hurtigt slukke lyd eller video, når behovet opstår.

Alt sammen muliggjort i samarbejde med app’en Logi Tune, der integrerer med din kalender (Google eller Office 365). Når mødet måtte nærme sig, så dukker en notifikation op med skærmen, samt en genvej, der tager dig direkte til mødets webadresse. Du kan også blot klikke på Logi Docks midterste knap. Lettere bliver det ikke. 

Det fungerer upåklageligt og er ét af de tilfælde, hvor en kombination af hardware og software går op i en højere enhed. 

Som mødehøjtaler fungerer Logi Dock som forventet. Der er seks integrerede mikroner og den opfanger derfor din stemme uden udfordringer. Højtaleren indbygget gør det omvendt let at høre de øvrige deltagere.

Lyd med udfordringer

Og nu vi er ved højtaleren. Jeg ynder at have radio eller en Spotify-playliste kørende, som baggrundsstøj, når jeg sidder ved computeren. Oftest ved lav volume, så jeg ikke skal skrue ned, hvis telefonen ringer og lignende.

Ved afspilning ved lav volume, kunne jeg dog konstatere en forvrængning af lyden, som forsvandt, når jeg skruede op. Da der var mulighed for at produktet, som er stillet til rådighed af Logitech, kunne være fejlbehæftet, fremlagde jeg naturligvis opdagelsen for dem.

Efter en rum tid, hvor deres produktfolk analyserede på udfordringen, fik jeg en tilbagemelding. Det er ikke en fejl, men en sideeffekt ved konstruktionen, der forenklet sagt afslører begrænsningerne ved USB-lyd. De kan ændre det, hvilket vil betyde en anden konstruktion, som modsat vil have negativ effekt på kompatibiliteten med diverse PC’er og Macs. 

Logitech forklarer at dens hovedformål er konferencekald, hvor problemet ikke er til stede. Jeg vil argumentere for, at de fleste vil lade Logi Dock erstatte nuværende PC-højtalere, om muligt. Derfor er det også ærgerligt, at den halter her. For skruer man op, så er lyden fra de indbyggede enheder ganske glimrende. Faktisk overraskende god. Men det er utilfredsstillende, at jeg tvinges til at have lyden over et bestemt niveau.

Logitech oplyser dog, at de har formået at dæmpe forvrængningen en smule i en kommende opdatering. 

Daglig brug

Logi Dock har formået at skabe orden på mit skrivebord i testperioden, hvilket i sig selv bør medføre stor ros. Kombinationen af en hub til dine enheder, mødehøjtaler og PC-højtaler er virkelig godt tænkt. 

Dens kompakte form gør den ligeledes nem at placere. Den fylder omtrent som fire Jumbobøger stablet (hvis nogen husker dem) og testenheden, som er i farven grafit, glider nemt ind i indretningen, uden at gøre særligt opmærksom på sig selv. 

Det blinker og blinker, når Logi Dock vil gære opmærksom på et møde i kalenderen.

De indbyggede dioder er en smule anmassende, når du har et kommende møde, men det er trods alt i afdelingen for petitesser, hvor Logitech tydeligvis har valgt en tilgang uden alt for meget lir og sjove funktioner.

iNPUT mener…

Logi Dock er en yderst kompetent skrivebordsmakker, der holder orden i ledningerne, styr på møderne og kan sørge for den (lyd)mæssige underholdning. Men den kombination kommer dog også med en forholdsvist høj pris.

Samtidig døjer Logi Dock med nogle udfordringer, når det gælder lyden, der simpelthen ikke lyder godt ved lav volume. Uagtet at der er forklaringer herpå, så forventer jeg ikke den slags på enheder i dette prisleje.

Men mangler du en USB-hub og økonomi ikke er en faktor, så er det småt med egentlige alternativer på markedet. Derfor kan Logi Dock sagtens være det rigtige valg, selvom den ikke når helt i mål på alle værktøjer i schweizerkniven.

Logitech - Logi Dock

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

4.299 kroner

Logi Dock er rigtig god, til rigtig mange ting, men yder ikke tilfredsstillende som PC-højtaler.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.