×
Mobil og tabletsTophistorie

Anmeldelse: OnePlus 11 5G – tilbage til udgangspunktet

Selv om OnePlus 11 5G er markant billligere end forgængeren, er det nye flagskib faktisk væsentlig bedre ...

Det hører absolut til sjældenhederne, at den nye generation af flagskibstelefoner ligefrem er billigere end sidste års modeller. Men det er ikke desto mindre tilfældet med OnePlus 11 5G, der blev lanceret i Europa i dag. Der er skåret en tusindlap af prisen på den største variant, der kan købes for 6.999 kroner. Det er uhørt billigt for en flagskibstelefon med specifikationer som disse.

Faktisk er OnePlus 11 5G, i mine øjne, en langt bedre telefon end den dyrere forgænger, OnePlus 10T, fra sidste forår. Godt nok har den ikke længere trådløs opladning, men al væsentligt isenkram inden i er opdateret med komponenter fra øverste hylde – og for første gang understøtter OnePlus også eSIM.

Telefonen understøtter to Sim-kort og man bestemmer selv, om det skal være to fysiske Sim-kort eller det ene skal være eSim. God stil, OnePlus, den har vi ventet længe på.

Nupret kvalitet

Designet er der ikke så meget at sige om. Altså ud over farven og det spøjse kamerahus på bagsiden. Den udgave, jeg har fået til anmeldelse, er i farven Titan Black og den er jeg pjattet med. Som det måske fornemmes på billederne herunder har bagsiden en nupret kvalitet, der gør den mere “skridsikker” end andre telefoner med ren glasbagside.

Kamerahuset er til gengæld ikke min kop te. På OnePlus 10 Pro var det kvadratisk, men denne gang er det rundt og det har samtidig fået et mere billigt udseende i forhold til 10 Pro. Synes jeg. Ellers er alt ved det gamle – inklusive den populære alert-slider, der ellers var fjernet fra efterårets 10T’er.

Nu med Dolby Vision HDR

Skærmen ligner til forveksling den, der sidder i forgængeren, når man kigger på specifikationerne. Den er 6,7 tommer stor og baseret på et AMOLED-panel. Den har 120Hz opdatering (der kan drosles ned til 1Hz for at spare batteri), 10-bit farvedybde og er generelt bare temmelig flot. Farverne er sprøde og skærmen er rimelig lysstærk – den topper ved 1.300 nits. iPhone 14 Pro topper til sammenligning ved 2.000 nits, mens Samsung Galaxy S23 Ultra topper ved 1.750 nits.

Nyt er det til gengæld, at skærmen på OnePlus 11 5G understøtter Dolby Vision HDR, så man kan nyde film og serier med både Dolby Vision og Dolby Atmos-lyd.

Hurtigste OnePlus-telefon nogensinde

Under skærmen har OnePlus forsynet 11 5G med nye komponenter fra øverste hylde. Telefonen henter regnekraft fra Snapdragon 8 Gen 2 og topmodellen her har hele 16 gigabyte LPDDR5X RAM. Lagerpladsen er på enten 128 eller 256 gigabyte og ‘motorvejene’ mellem komponenterne er opdateret til UFS4.0. Der er på papiret altså tale om en potent telefon.

Og som det kan ses i tabellen herunder er det da også den hurtigste OnePlus-model nogen sinde, selv om den ikke helt kan følge med iPhone 14 Pro. Men den har naturligvis også en helt anden pris, og forskellene er rent teoretiske. I praksis vil man næppe mærke forskel under daglig brug.

GeekBench 5.0Single-coreMulti-core
OnePlus 11 5G1.1484.874
OnePlus 10 Pro9873.529
OnePlus 10T1.0313.334
Apple iPhone 14 Pro1.8695.455

Også i den krævende 3DMark Wild Life Extreme Stress Test klarer 11 5G sig væsentlig bedre end (den dyrere) forgænger 10 Pro. Til gengæld lader det til at den bliver varmere efter længere tids brug, hvilket går ud over stabiliteten. Den er nede på bekymrende 43 procent. Gamertelefonen OnePlus 10T har en stabilitet på hele 93,8%, så er man hardcore gamer, er det nok den model, man skal gå efter.

WILD LIFE EXTREME STRESS TESTOnePlus 11 5GOnePlus 10 ProApple iPhone 14 Pro
Bedste score3.6222.5803.361
Laveste score1.5581.6092.278
Stabilitet43%62,4%67,8%

Når det handler om tilslutninger er 11 5G også med i toppen. Ud over 5G-forbindelsen er den udrustet med Wi-Fi 6E og Bluetooth 5.2.  

En halv opladning på 10 minuter

Som tidligere nævnt har OnePlus ofret trådløs opladning i 11 5G. Det kan man godt irriteres over, men det opvejes til gengæld af hurtig kablet opladning. Telefonen er udrustet med 100W SuperVooc-opladning, der kan lade det 5.000 mAh store batteri fra 1-100 procent på lige under 23 minutter. Det er tjept. Til sammenligning tager det alså mere end en time at fylde en iPhone 14 Pro fra 1-100 procent.

Det er dog ikke den hurtigste OnePlus i lade-disciplinen. Den ære tilfalder OnePlus 10T fra efteråret, der har 150W SuperVooc. Forskellen er dog ikke på mere end par minutter. Herunder et ladeskema for de to modeller.

Man kan altså fylde batteriet i OnePlus 11 5G halvt op på bare ti minutter. Med lidt omtanke kan det holde til en hel dags brug. Selv om de første kinesiske anmeldelser af telefonen giver den hug for dårlig batterilevetid, var det ikke noget jeg bemærkede under min test. Jeg kunne snildt få telefonen til at holde en dag.

Kamera

Lige som OnePlus 10 Pro har 11 5G Hasselblad-teknologi ombord. Til gengæld har årets model fået en såkaldt 13-channel multi-spectral sensor for light-color identifying. Det er en avanceret måde at sige på, at kameraet kan analysere farverne i motivet. Det skal give bedre farvegengivelse og mere nøjagtig justering af hvidbalancen. Sensoren er gemt i LED-blitzen.

Med hensyn til bestykning, så har OnePlus ændret en del. Til det bedre, forstås. Her en hurtig oversigt:

  • Hovedkamera (50 megapixel, blænde f/1.8 med OIS).
  • Telefoto (32 megapixel, blænde f/2.0 uden OIS).
  • Ultravidvinkel (48 megapixel, blænde f/2.2, 115° Field of View).
  • Selfie-kamera på fronten (16 megapixel med blænde f/2.45 og fast fokus).

Jeg var en af de få, der faktisk var glad for kameraet på OnePlus 10 Pro, men jeg synes faktisk kameraet på 11 5G er endnu bedre. Farverne og kontrasten virker mere naturtro i årets variant.

Eksemplerne herunder er alle taget efter peg-og-skyd-metoden. Der er ikke hevet i håndtagene, hverken før eller efter billederne er taget. Telefonen er dog indstillet til at tage fotos i 10-bit farver og gemme i HEIC-formatet. 

Video kan nu skydes i op til 8K med 24 billeder i sekundet. 4K kan skyldes med op til 60 billeder i sekundet. Optagelserne ser generelt fine ud.

iNPUT mener …

I min optik er OnePlus 11 5G den mest vellykkede topmodel fra OnePlus i mange år, fordi kineserne her er gået tilbage til udgangspunktet. En forholdsvis billig telefon, der yder fantastisk på de fleste områder, men hvor fordyrende flødeskum er udeladt. Jeg vil næppe savne trådløs opladning, som er et af “ofrene”, ligesom jeg snildt lever med, at telefonen ikke har en IP-certificering mod vand.

Til gengæld får man en topmodel med topspecs til en pris på under syv tusinde kroner. Og det er endda den mest potente udgave med 16 gigabyte RAM og 256 gigabyte lagerplads. 128 gigabyte-varianten koster bare 500 kroner mindre, så den er svær at anbefale.

Noget, du vil vide?

Moderne smartphones er så avancerede og smækfyldt med funktioner, at vi ofte må fokusere vores anmeldelser på specifikke områder. Sidder du og spekulerer over noget, vi ikke har været omkring i denne anmeldelse, så få svar via kommentarfeltet nedenfor. Jeg sidder klar ved tastaturet for at besvare spørgsmålene …

OnePlus 11 5G

Design
Funktioner
Kamera
Batteri og opladning
Ydelse
Pris

6.499 kr.

Selv om OnePlus 11 5G ikke topper på alle punkter, gør prisen, at jeg uden tøven vil kåre telefonen til den bedste OnePlus-mobil nogensinde.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.