×
GadgetsWearables

Anmeldelse: Samsung Gear S3 Frontier

Samsung Gear S3 Frontier er et lækkert ur, der dog ikke er et must-have for smartphone-ejere.

Smartwatches er – uden at overdrive – en nice-to-have og ikke et need-to-have tilføjelse til din hverdag. Og Galaxy Gear S3 Frontier er ikke en undtagelse. Forskellen på dette smartwatch og de fleste andre er, at det rent faktisk er et ganske pænt og sporty ur at se på. Skærmen er, i modsætning til eksempelvis Apple Watch, rund. Det giver bare et bedre indtryk – og gør, at Gear S 3 ligner mere et ur. Samtidig er Frontier udgaven, som er den vi har testet, ganske sporty med sin takkede kant. Vælger du den rigtige urskive får du altså et design, der kan hamle op med de fleste sportsure – det er endda lidt pænere fordi det ikke er enormt. Det er dog en del større end forgængeren Gear S2, så hvis du leder efter et lidt diskret smartwatch er det nok bedre at gå på tilbudsjagt efter S2.

Anderledes brugergrænseflade

Samsung har sit helt eget take på smartwatches. I modsætning til resten af feltet – Huawei, LG og Motorola, eksempelvis – har Samsung valgt at bruge sit eget styresystem, Tizen. I forhold til eksempelvis Apples iPhone er det meget lettere at starte og navigere imellem apps; alle apps er placeret rundt langs kronen. For at vælge drejer man kronen til markøren står ud for den app, man vil starte – og trykker så på den. Alternativt kan man i indstillinger vælge, at appen automatisk starter, når man stopper på den – praktisk.

Generelt er styresystemet rigtigt hurtigt og der er stort set ingen ventetid. Meget af interaktionen kan styres fra kronen, og efter nogle uger vil jeg gætte på, at de fleste nærmest ikke bruger touchskærmen.

Mangelfuldt app udvalg

Øverst på hitlisten finder man altid Samsungs egne apps

At bruge et styresystem man selv har udviklet har altså sine fordele – men ulemperne er også ganske tydelige. Eksempelvis er mængden af apps til Gear platformen ekstremt begrænset i

forhold til, hvad du kan finde på Android Wear eller Apple Watch platformene. Her er dog nogle enkelte større spillere som CNN, men langt de fleste apps i butikken er Samsungs egenproducede – og de begrænser sig til ganske basale funktioner som stopur og barometer og den slags. Hvad værre er, så er der også en del af de mere grundlæggende egenskaber, der ikke fungerer med mindre, du har en Samsung telefon; eksempelvis er det kun muligt at kopiere musik direkte til uret fra appen på en Samsung telefon – hverken fra andre Android telefoner eller en iPhone. Problemet er generelt endnu større på en iPhone, for selv om Gear S appen findes og er nogenlunde, er der stadig en del begrænsninger.

Rimelige sportsfunktioner

Hvis du bruger uret til at tracke skridt, træning og løb viser Gear S3 sig fra sin bedste side. S Health, som Samsungs app hedder, er integreret i softwaren på iPhone udgaven, men findes seperat til Samsungs egen platform og Android Wear. Her får du oplysninger om antal skridt, søvntracking, puls og træning. Du kan indstille hvilken type træning når du starter en session på uret – og her er masser at vælge imellem, fra løb over diverse fitness til stepmaskine og specifikke øvelser som squats. Når du vælger eksempelvis squats får du endda en lille animation på uret der viser, hvordan du skal udføre øvelsen, og du får talt kalorier imens du udfører den. Svømning er ikke at finde på listen, og det er der en rigtigt god grund til – uret er nemlig ikke, som konkurrenten fra Apples nye 2. Edition, vandtæt. Det er godt nok certificeret IP68, men det er kun 1,5 meter i 1/2 time – og er i hvert fald ikke en “license to swim”. Et sportsur, som Gear S3 jo trods alt (også) er, bør i 2017 være vandtæt og kunne bruges til svømning også.

En rigtig god ting er, at hvis du installerer Under Armours gruppe af sportstracking apps vil du faktisk kunne bruge de mere avancerede GPS funktioner – også med din iPhone. UA leverer faktisk en rigtigt god oplevelse med Gear S3, så hvis du har lyst at bruge Endemondo eller nogle af de (mange) andre UA apps, er det altså bare at installere og forbinde.

GPS er nogenlunde stabilt og S3 finder hurtigt satellitter – men hvis du forventer at bruge uret til at måle puls under aktivitet må jeg desværre skuffe, for jeg har sammenlignet med et “rigtigt” pulsur med bælte, og målingerne fra S3 under aktivitet svinger voldsomt – men er stort set aldrig korrekte. Til gengæld er de okay når du sidder stille og blot skal måle hvilepuls. Det skal siges til Samsungs forsvar, at det også gør sig gældende for stort set alle konkurrenterne.

Batterilevetid omkring middel

Alle smartwatches har problemer med batterilevetid, og Gear S3 er da også lidt tung at danse med, når det kommer til batterilevetid. Med allways-on funktionen tændt – hvor man hele tiden kan se en urskive – skal man være heldig for at nå op på ca. 24 timer. Problemet er, at hvis man vil bruge funktionen der måler søvnkvalitet, kan man ikke lade uret om natten. Eftersom en fuld opladning tager op til et par timer skal man altså finde et andet tidspunkt at lade op på, og det er ofte sket for denne anmelder, at uret har siddet i laderen hele dagen – simpelthen fordi jeg glemte at tage det på efter opladning om morgenen. Det er langt fra praktisk. Slår man urskiven fra får man tre-fire timer ekstra, men det afhjælper ikke rigtigt problematikken. Når alt det er sagt, skal det stadig siges, at 1 til 2 dage på et smartwatch er okay. Og i hvert fald bedre end forgængeren, Gear S2, der aldrig kunne komme ud over en dags brug.

Højst nice-to-have

Som jeg skrev i begyndelsen af denne anmeldelse er jeg stadig ikke løbet ind i et smartwatch, der har en funktion (ud over at vise klokken) der ikke er nice-to-have. Ikke desto mindre er Gear S3 et af de bedre af slagsen, og har du en Samsung telefon er det helt klart her, du skal kigge, for en god skærm, masser af tracking og et glimrende styresystem gør S3 til et af de bedste smartwatches på markedet – men det siger måske ikke så meget.

 

Samsung Gear S3

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 2.851

Gear S3 er et af de bedste smartwatches på markedet - men det ændrer ikke på, at det ikke er et must-have.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.