GadgetsTophistorie

Apple vil score dine bedste makrofotos

I en ny 'Shot on iPhone'-konkurrence kan man vinde æren af at se sine makrofotos blive benyttet til markedsføring ...

Når man deltager i konkurrencer er der ofte en præmie til vinderen. Men nu er Apple ikke noget helt almindeligt firma og det er deres ‘konkurrencer’ ej heller. De har netop blæst til Shot on iPhone-konkurrence i kategorien makrofotos. Udfordringen starter i dag og varer indtil den 16. februar 2022. Vinderne bliver offentliggjort i april.

“Som en hyldest til makrofotografering opfordrer Apple dig til at dele dine bedste makrofotos taget med iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max på Instagram og Twitter. Brug hashtaggene #ShotoniPhone og #iPhonemacrochallenge for at deltage i udfordringen,” skriver Apple.

Men hvad kan man så vinde? Ifølge pressemeddelelsen vil et dommerpanel finde ti vinderbilleder blandt de (sandsynligvis) mange makrofotos. Vinderbillederne vil blive hædret i et galleri på Apple Newsroom, apple.com, Apple Instagram (@apple) og andre officielle Apple-konti. Men ikke nok med det:

“De kan også blive vist i forbindelse med digitale kampagner, i Apple Stores, på billboards eller i offentlige fotoudstillinger”.

Bevares, Apple lover at betale “et licensgebyr” for de ti vindende billeder. Til gengæld må Apple derefter gøre med dem, hvad de vil i op til et år. Som de skriver:

“Du beholder dine rettigheder til dit fotografi, men ved at indsende dit billede, giver du Apple en royalty-fri, verdensomspændende, uigenkaldelig, ikke-eksklusiv licens i et år til at bruge, ændre, udgive, fremvise, distribuere og reproducere billedet, samt skabe afledte værker af det, i Apple Newsroom, apple.com eller på Apples Twitter (@Apple), Apples Instagram (@apple) og Apples WeChat- og Apple Weibo-konti, og det vil muligvis blive vist i Apple Stores, på billboards, på Apples interne udstillinger, i digitale reklamer og på andre udstillinger”.

Ærligt? Jeg synes mere det lyder som om Apple allerede har fundet vinderen. Sig selv.

Har du lyst til at læse de officielle regler igennem, kan det gøres her (PDF, åbner i nyt vindue).

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.