×
GadgetsTophistorie

Beolab 8 er spækket med interessante teknologiske løsninger

Beolab 8 ligner en hightech-udgave af den alterkalk, Indiana Jones måtte drikke af i Det Sidste Korstog ...

B&O har aldrig været bange for at lege med formerne. Tværtimod. Den nye Struer-højttaler, Beolab 8, ligner da heller ikke den gængse hifi-højttaler. Til gengæld er den som sædvanlig fyldt med interessante teknologiske løsninger.

Ved at bruge ultra-wideband teknologi gør Beolab 8 eksempelvis mere, end blot at tilpasse sig det rum, den er placeret i. Den kan også dirigere det akustiske sweet-spot baseret på telefonplacering via Bang & Olufsen-app’en.

Med adaptive tuning tilpasser højttaleren sin egen konfiguration ved at bruge sensorer til at registrere frontcoveret og finjustere lyden. Dette er muligt via små sensorer i højttaleren og magneter i coveret, som gør det muligt for højttaleren at registrere typen af cover og automatisk anvende passende tuning.

Beolab 8 kan nemlig fås med front af dansk producerede træ-lameller eller stof.

Beolab 8

Bag sit anderledes ydre er Beolab 8 bestykket med tre drivere, som består af 16mm tweeter, 3-tommer midrange og en 5,25-tommer woofer. Med udgangspunkt i arven fra den ikoniske Beolab 17 højttaler, har Bang & Olufsens tonemester udvalgt drivere, som har samme ydeevne og lydkvalitet.

“Med inspiration fra vores Beolab-serie er målet at destillere den akustiske essens til et kompakt produkt, der tilbyder retningsbestemmelse på lyden for at sikre optimal lydgengivelse i alle rum, og dermed en sublim lytteoplevelse,” siger Michael Henriksson, VP Produktmarketing, Bang & Olufsen.

Gammelt og nyt

Højttaleren kan benyttes både alene, men også som en del af en hjemmebio-opsætning. Den kan naturligvis også bruges i et multirumssystem, med enten nye Bang & Olufsen højtalere eller med ældre modeller – også dem, som er ældre end 30 år.

Med Bang & Olufsens Mozart-platform i hjertet af produktet, kan Beolab 8 oprette forbindelse via WiFi 6 og Bluetooth 5.3. Samtidig er den udstyret med et udskiftelig streaming-modul for at sikre, at højttaleren løbende kan tilpasses de nyeste teknologistandarder.

Silver-udgaven af Beolab 8 kommer i butikkerne den 30. oktober. Priserne starter ved 18.490 kroner. Pr. styk naturligvis …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.