Gadgets

B&W går i kødet på Sonos

Engelske Bowers & Wilkins har præsenteret en komplet suite af multirumshøjttalere under navnet B&W Formation. Det ligner et direkte angreb på Sonos.

Som forbrugere kan vi bare glæde os; der pibler frem med nye multirumshøjttalere. I den dyrere ende af butikken er engelske B&W klar til at placere en komplet suite af multirumshøjttalere under brandet B&W Formation. Serien består i første omgang af fem trådløse produkter, nemlig en soundbar, to højttalere, en subwoofer og tilslutningsboks, der gør det eksisterende hifi-anlæg trådløst.

Lyd i rigtig hifi-kvalitet

Bowers & Wilkins lover at systemet leverer lyd i ”rigtig hifi-kvalitet”. Produkterne er udviklet af englænderne selv og de opretter et patenteret mesh-netværk, der spreder lyden mellem højttalerne i alle rum. Systemet har, ligesom Sonos, sin egen app, B&W Formation, som kan hentes til både iOS og Android. Appen – og systemet – understøtter blandt andet Apple AirPlay 2, Spotify Connect, Roon Ready, aptX HD, Bluetooth 4.1 and 96/24-bit high-resolution audio.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her er et overblik over de forskellige enheder i serien:

B&W Formation Duo
B&W Formation Duo.

Formation Duo (30.000 kr.) er et sæt fuldt aktive, trådløse højttalere – flagskibene i serien. De er udstyret med den samme 6,5-tommer Continuum-driver, der bruges i B&W 800-serien og en 1-tommer diskantenhed, der er placeret som et ”horn” ovenpå højtaleren, der giver dem et umiskendeligt B&W-udtryk. De fås i både en sort og en hvid model. 

B&W Formation Wedge
B&W Formation Wedge.

Formation Wedge (7.500 kr.) er en dedikeret trådløs højttaler med 120-graders lydspredning, der minder en anelse om den ikoniske Zeppelin-højttaler. Bag stoffet finder man fem højttalerenheder med hver sin forstærker; 2 x 1-tommer diskantenheder, 2 x 3-tommer mellemtoneenheder og en 6-tommer subwoofer.

B&W Formation Bar
B&W Formation Bar.

Formation Bar (9.500 kr.) er en lydbar til at placere under fladskærmen. Der er ni driverenheder inden i baren, inklusive en dedikeret højttalerenhed til centerkanalen.

B&W Formation Audio.

Formation Audio (5.500 kr.) er en tilslutningsboks, der kan få ældre passive produkter på Formation-systemet – eksempelvis cd-afspiller eller pladespiller. Den trådkøs hub har både digitale og analoge ind- og udgange (RCA og optisk). 

Artiklen fortsætter efter annoncen
B&W Formation Bass.

Formation Bass (8.500 kr.) er det sidste produkt i serien og en subwoofer til dem, der vil have ekstra bund i lyden. Ligesom højttalerne er den trådløs, så den kan placeres overalt uden at skulle bekymre sig om andet end strømkablet. Den er udrustet med 2 x 6,5 tommer modsatrettede drivere og en digital forstærker.

Formation-systemet er sat til salg i USA allerede og kommer til Europa den 29. april, lover B&W. Du kan finde flere information om Formation på firmaets hjemmeside. Vi håber, at vi får mulighed for at anmelde systemet, når det kommer til Danmark.

Back to top button