×
Gadgets

CHIP – computer til en hundredelap

Raspbery Pi-computeren er blevet et kolossalt hit, fordi den trods den lave pris, kan levere en komplet computeroplevelse. Den seneste udgave kan endda køre Windows 10. Men nu får Raspberry konkurence; Chip computer er en lille integreret enhed, der skal sælges for 9 dollars – knapt 60 kroner. Jeps, en computer for 60 kroner.

Ifølge Next Thing, der står bag CHIP computer, kan den både bruges til tekstbehandling, computerspil og til at surfe på nettet. Den er udrustet med 1 GHz processor, 512 MB RAM og 4 GB lagerplads. Den har både wifi (802.11b/g/n) og Bluetooth 4.0 og kan køre fra et batteri.

Endnu sejere er Pocket C.H.I.P.-udvidelsen, der ligner en avanceret lommeregner. Den har 4,3 tommer trykfølsom skærm (470 x 272 pixels), QWERTY-tastatur og et 3.000 mAh batteri. Stik C.H.I.P. i udvidelsen, så har du en komplet bærbar computer. Pocket C.H.I.P. sælges for bare 350 kroner, inklusive computeren.

Som så mange andre gode ideer i disse år, er Chip computer et kickstarter-projekt. Projektet er fire dage gammelt og har allerede indsamlet langt mere end de 50.000 dollars, der oprindelig blev bedt om for at søsætte projektet. I skrivende stund har Next Thing indsamlet 640.000 dollars, svarende til 4,2 millioner danske kroner.

Next Thing forventer at sende de første computere ud til forbrugerne i december måned.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.