×
ElbilerTophistorie

Clever vil fjerne forhadt energitillæg

Med strømpriser der nærmer sig normalen, er det målet at fjerne det omdiskuterede energitillæg, lover Clever.

Clever, der er Danmarks største ladeoperatør, arbejder på at fjerne det meget omdiskuterede energitillæg, der blev indført sidste år. Det skriver MobilityWatch. Tillægget blev indført på grund af de eksplosive energipriser. Men nu, hvor situationen er ved at være normal igen, skal det fjernes.

– Vi knokler for at fjerne energitillægget. Vores ambition er at komme tilbage til en flatrate, som vores kunder og markedet efterspørger, siger adm. direktør i Clever, Casper Kirketerp-Møller, til MobilityWatch.

Han fortæller videre, at det dog kræver sikkerhed omkring elpriserne. Men han håber på, at det sker i løbet af i år. Clever selv hjælper til at stabilisere priserne ved at investere massivt i vedvarende energi.

2022 var en vanvittigt år for energipriserne. Og dermed også for Clever, der efter eget udsagn stod for 1 pct. af det samlede elforbrug i Danmark. Strømpriserne betød, at virksomheden fik et underskud på 365 millioner kroner i 2022, og var direkte årsag til at Clever indførte energitillæg.

– Vi blev nødt til at indføre en sikkerhedsventil i vores produkt, fordi vi i 2022 ikke kunne se udsigterne for elpriserne for hverken 2023 eller længere frem. Kort sagt blev vi overraskede over udviklingen, siger Clever-direktøren til mediet.

Energitillægget betyder, at der lægges et tillæg på kundernes elregning, hvis indkøbsprisen på el overstiger 0,89 kroner pr. kilowatttime over en hel måned. I årets to første måneder har det betydet, at en gennemsnitlig kunde har fået en ekstraregning på 50 kroner om måneden. De seneste tre måneder har elpriserne været så lave, at energitillægget ikke er blevet aktiveret.

Clever er ejet af energikoncernerne Andel og Nrgi.

Læs mere: Clever presser elbils-ejere til at lade om natten.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.