×
Elbiler

Dansk firma skal levere batteristyring til elbil fra Ford

Det lille danske firma Lithium Balance har scoret en kontrakt som leverandør af software til batteristyring til en kommende elbil fra Ford.

Igennem 13 år har danske Lithium Balance arbejdet på software, der kan styre batterier – og firmaet har netop fået en ordre på sin løsning fra selveste Ford, der vil bruge den i en kommende elbil. Det skriver Finans.dk.

– Det er en elektrisk SUV til det kinesiske marked, og det bliver med vores battery management system i. Den skal produceres i 10.000 eksemplarer det første år, fortæller direktør for Lithium Balance, Lars Barkler, til avisen.

Aftalen med Ford er kommet igennem via den kinesiske medejer, Zenlead, der producerer batteripakker for flere af de store kinesiske elbilfirmaer.

– Bilproducenterne køber ikke fra så små virksomheder som vores, så vi ville aldrig selv kunne komme ind i de store bilproducenters programmer, forklarer Lars Barkler.

Batteristyringen er afgørende for, hvor godt batteriet bliver udnyttet, så bilerne kan køre længst muligt på en opladning. Det er et område som Tesla har lagt mange ressourcer i og som de nyder godt af nu, hvor de ”nye” elbilsproducenter forsøger at indhente dem.

Lithium Balance har også andre projekter i gang; eksempelvis et værktøj til at vurdere restlevetiden på elbilsbatterier. Et projekt, der er udviklet i samarbejde med Teknologisk Institut og Aalborg Universitet og skal komme eksempelvis brugtbilskøbere og uafhængige værksteder til gavn.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.