ElbilerTophistorie

Danskerne er blevet mere elbilsparate, men …

Danmark er rykket to pladser op på europæisk rangliste over elbilsparathed, men vi halter stadig efter de andre nordiske lande.

Er dit mod på at sigte til elbil blevet større det seneste år? En årlig analyse foretaget af Leaseplan viser, at vi danskere er blevet mere elbilsparate end vi var for år siden. Det fremgår af LeasePlans årlige EV Readiness Index 2022, som tager temperaturen på europæiske landes parathed til elbiler.

Med en elbilsparathed på i alt 27 point indtager Danmark nu en delt 11. plads sammen med Frankrig og Portugal. Danmark er rykket to pladser frem på listen over de mest elbilsparate lande.

Men på trods af stigningen, halter vi stadig land efter både Norge, Sverige og Finland. Norge er, ikke overraskende nummer et på listen, mens svenskerne napper femtepladsen og finnerne syvendepladsen.

– Noget tyder på, at vi herhjemme skal gøre mere på elbilfronten, end vi gør nu, siger Michael Olsen, adm. direktør for Leaseplan i Danmark.

Han mener, at der fortsat ligger et uforløst potentiale i forhold til ladeinfrastrukturen. Det er da også her, Danmarks scorer lavest i analysen, nemlig fem point.

– Det er klart, at omstilling tager tid, og elbilsmobilitet kræver noget mere og andet end benzin- og dieseldrevne biler. På den ene side er udviklingen gået stærkt, men når hastigheden på opførelsen af ladestandere er langsommere end registreringen af nye elbiler, kan det blive en bremseklods for den grønne omstilling. Vi ser især de største udfordringer i centrum af storbyerne, der virkelig kalder på politisk handling og planlægning på både kort og lang sigt, siger Michael Olsen.

Scoren er baseret på tre faktorer, nemlig antallet af registrerede elbiler, ladeinfrastruktur og statslige incitamenter.

elbilsparate
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.