×
Gadgets

Danskerne har Nordens sløveste internet

I fodbold kan vi klare de fleste af vores nordiske broderlande, men når det kommer til hastigheden på internettet, så sakker vi bagud. Det mener i hvert fald den amerikanske it-virksomhed Akamai, der har lavet en rapport om internettets tilstand.

Den gennemsnitlige internethastighed i Danmark er ifølge rapporten 12,9 Mbps. Svenskerne er i front med 16,1 Mbps, mens Norge har 14,3 Mbps og Finland 14 Mbps.

Vi kan dog trøste os med, at vi stadig er i top 12 globalt set. Den gennemsnitlige globale internethastighed er nemlig bare 5,1 Mbps – og den er endda steget med 17 procent i løbet af det seneste år.

Akamai publiserer sin ’State Of The Internet’-rapport hvert kvartal. Den seneste rapport kan læses her i sin fulde længde.

Her er et par andre interessante fakta fra rapporten:

Lille fremgang for Danmarks peak-forbindelser
Danmark havde i andet kvartal af 2015 en gennemsnitlig peak-internetforbindelse på 48,1 Mbps, hvilket er en stigning på 0,6 procent i forhold til første kvartal af 2015 og en 20 pct. stigning i forhold til samme tidspunkt sidste år. Danmark rykker således op fra en global 34. plads til en 31. plads.

Hver fjerde danske bredbåndsforbindelse er over 15 Mbps
I Danmark er der blevet registeret 3.003.494 unikke IPv4 IP-adresser. Af dem har 93 pct. en gennemsnitlig bredbåndsforbindelse på over 4 Mbps og 49 procent af dem over 10 Mbps. Hver fjerde danske bredbåndsforbindelse (24 pct.) har en hastighed på over 15 Mbps.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.