×
StreamingTophistorie

Den lille havfrue svømmer ind på Disney+ til september

Disneys liveaction-remake af tegnefilmsklassikeren, Den lille havfrue, bliver tilgængelig på Disney+ til september.

Disney har de seneste år været i fuld gang med at skabe liveaction-udgaver af deres velkendte klassiskere. Løvernes Konge, Aladdin og Mulan er nogle af dem, som foreløbigt er blevet opdateret med rigtige skuespillere og fotorealistisk CGI. Nu lander seneste skud på den stamme snart på Disney+, når Den lille havfrue bliver tilgængelig den 6. september.

Filmen tager afsæt i historien, som vi kender fra tegnefilmen, der udkom i 1989. Ariel er en havfrue, som længes efter at opleve livet på land. Og stik i mod sin fars befalinger besøger hun overfladen, hvilket sætter gang i eventyret, der involverer en prins, en havheks og en helt ny verden.

Det lyder jo alt sammen idyllisk, men annonceringen af filmen var alt andet end det. Især Twitter (nu X) svømmede over med vrede tweets under hashtagget #NotMyAriel. Disney havde nemlig castet den sorte skuespiller Halle Bailey i titelrollen. Det vakte harme hos fans, der synes det var for langt væk fra originalen.

Det afledte også såkaldt review-bombing på sider som Metacritic og IMDb, hvor sidstnævnte har en advarsel i toppen, der fortæller at de har registreret “uregelmæssige mønstre” i anmeldelserne. Og derfor har foretaget en alternativ beregning af gennemsnittet.

Ikke desto mindre klarede filmen sig glimrende i biograferne og nu kan alle med et Disney+-abonnement så snart få syn for sagen eller gense Den lille havfrue derhjemme.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.