×
Gadgets

Denne iPhone holder en uge på en opladning

I fremtiden kan mobiltelefoner måske klare sig en uge ugen opladning – og den fremtid er måske ikke så langt væk, som den virkede i går. Det engelske firma Intelligent Energy hævder at have udstyret en iPhone med en brændselscelle, der oplades gennem hovedtelefonstikket og giver mobilen strøm i op til en uge.

Det revolutionerende er, at det er lykkes for Intelligent Energy at installere brændselscellen i en helt normal iPhone 6. Den ligger simpelthen ved siden at batteriet. I prototypen bliver cellen fyldt op med brint via et ombygget hovedtelefonstik, men tanken er, at brinten i fremtiden skal indsættes via en patron. Prisen på patronen bliver på omkring en halvtredser.

“Vi har formået at gøre en brændselscelle så tynd, at vi kan putte den i et eksisterende mobil-chassis uden ændringer og fastholde det genopladelige batteri. Det er et stort skridt, fordi hvis du bevæger dig mod en ny teknologi, er du er nødt til at give folk en vej, de er komfortable med,” siger Henri Winand, der er administrerende direktør for Intelligent Energy, til The Telegraph.

Ifølge avisen arbejder firmaet tæt sammen med Apple, så teknologien kan i bedste fald risikere at blive standard i en senere iPhone eller iPad. Apple har, naturligvis, ikke villet kommentere rygterne.

Pudsigt nok har der tidligere været rygter om et samarbejde mellem Intelligent Energy og Apple, nemlig i 2012, hvor der var snak om brændselsceller til MacBook. Intelligent Energy laver allerede små transportable brændselsceller, Upp, der sælges i amerikanske Apple-butikker.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.