×
Elbiler

DOT dropper digitale klippekort

DOT forringer mulighederne for at bruge deres app - i fremtiden bliver det meget dyrere at køre på appen. DOT vil tvinge brugerne over på rejsekortet.

Bruger du mobilklippekortet på din telefon? Så er der dårligt nyt, for DOT har nemlig besluttet at droppe ordningen hvor du kan købe klip i mobilappen og derfor få rabat. I stedet skal du enten skifte til rejsekortet i plastik eller betale fuld pris hver gang du bruger appen i stedet.

Du kan stadig købe klippekortet frem til 19 januar, men hvis du tænker at du så kan hamstre, så må du tro om – du kan nemlig kun bruge klippene frem til 20. juli 2019 – ligegyldigt hvornår du i øvrigt køber klippekortet.

Kun ét alternativ

DOT’s afskaffelse af mobilklippekortet betyder altså nu, at kunder der gerne vil have et digitalt alternativ til plastikkortet må betale fuld pris for rejsen (som i øvrigt samtidig stiger). Hos DOT ser man ingen problemer i at droppe mobilklippekortet.

“Efterspørgslen og brugen af mobilklippekort er stærkt aftagende. Salget af mobilklippekort faldt med 16 procent fra 2016 til 2017, og salgstal fra i år viser, at endnu færre anvender mobilklippekortet (nedgang i salg af mobilklippekort på 29 procent fra januar til september). Klippekortet harmonerer desuden dårligt med vores ønske om at gøre rejseoplevelsen så enkel og problemfri for vores kunder som muligt,” siger Rebekka Nymark der er kundedirektør i Metroselskabet som repræsenterer DOT.

Følger udviklingen

DOT mener altså ikke, at der er behov for et digitalt alternativ til rejsekortet, men lukker dog ikke for muligheden for at udvikle mere tidssvarende løsninger end rejsekortet.
“Vi følger løbende med i udviklingen både herhjemme og i udlandet og er opmærksomme på de forskellige tendenser. Dem vil vi forsøge at imødekomme,” siger Rebekka Nymark.

Indtil videre må brugerne af DOT-appen altså finde sig i at betale fuld pris for enkeltbilletter – eller gå over til Rejsekortet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.