×
Gadgets

Du kommer slet ikke til at savne TouchID på forsiden af iPhone 8

iPhone 8 er på trapperne, og en af de få ting der virkelig har bekymret både eksperter og brugere er, at Apples eksemplarisk gode fingeraftryksaflæser kan være blevet forvist til bagsiden af telefonen i den nye version – simpelthen fordi, der ikke er plads på forsiden. Men de seneste rygter og lækager fra Apple kan måske give Apple fans ro i sjælen – for måske kommer de slet ikke til at savne TouchID på forsiden af telefonen. I stedet vil en helt anden teknologi nemlig overtage jobbet og gøre livet endnu lettere for brugeren.

Ansigtsgenkendelse under alle forhold

Vi har tidligere set blandt andet Samsung arbejde med ansigtsgenkendelse med varierende held. Men Apple har måske nu knækket koden – i hvert fald er der i firmware til den kommende HomePod fundet nogle interessante koder, der kunne tyde på, at Apple har tænkt sig at tage ansigtsgenkendelse i helt nye retninger. Teknologien, der indtil videre hedder “Pearl”, lader til at kunne bruge både infrarød og 3D for at kunne genkende ansigter – og vil dermed kunne fungere under stort set alle lysforhold.

Kan ligge på et bord

I koden findes interessante strenge som kan antyde, at ansigtsgenkendelsen vil virke selv når telefonen ligger på et bord – eksempelvis er “AXRestingPearlUnlock” og “com.apple.accessibility.resting.pearl.unlock” indikationer på, at telefonen vil kunne ligge fladt ned og stadig genkende sin ejer.Ansigtsgenkendelse

Låser hvis andre prøver at bruge telefonen

En anden streng lyder “PEARL_AUTOLOCK”, hvilket kunne tyde på at telefonen vil være i stand til at låse sig selv i tilfælde af, at en anden end den autoriserede ejer bruger den. Dermed vil ansigtsgenkendelsen altså kunne tilføje endnu et lag sikkerhed.

iPhone 8 ventes lanceret på et event i Cupertino, Californien, engang i september måned.

 

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.