×
Gadgets

Endnu flere blodrøde mobiltal – er LG’s mobildivision ved at dø?

For femte kvartal i træk viser LG's regnskaber et enormt minus - er det ved at være tid at give op?

På trods af ganske udmærkede anmeldelser af LG’s topmodeller går det langt fra godt for den koreanske elektronikgigant, der for femte kvartal i træk måtte konstatere et gedigent minus på knap en milliard kroner i sidste kvartal. Og det er endda ikke det værste kvartal, for i de forrige kvartaler har underskuddet været helt oppe i nærheden af det dobbelte.

Mindre efterspørgsel

LG skylder skylden for de dårlige tal på mindre efterspørgsel på smartphones generelt – og ekstremt dyr marketing for at få opmærksomhed omkring de store lanceringer af flagskibsmodellerne.

Nye telefoner “når vi synes”

LG har tidligere sagt, at de nu ikke længere vil udgive en telefon årligt, hvilket ellers er det, konkurrenterne gør. I stedet vil de lancere telefoner når de mener, “det er på tide”. Indtil videre har de dog holdt sig til årlige udgivelser – i år med G7 ThinQ og V35 ThinQ. Begge telefoner er ganske svære at opdrive her til lands, faktisk er det kun online butikker der har dem, og ingen operatører har taget telefonerne ind. Det må i sig selv siges at være et dårligt tegn.

Godt år for LG

Udover smartphone-divisionens sløje resultat går det dog rigtigt godt for LG, der kunne fremvise et overskud på omkring 4 mia. danske kroner. Deres OLED TV sælger bedre end nogensinde, og LG sidder efterhånden ganske solidt på markedet for high-end fladskærme.
Spørgsmålet er så, hvor længe LG’s tålmodighed varer ved, og de vil blive ved at satse yderligere på mobiltelefoner – og smide gode penge efter dårlige. Indtil videre holder de dog fast, men der er formentlig ingen tvivl om, at koreanernes ærkerivaler i Samsung klarer sig væsentlig bedre på mobiltelefonforretningen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.