GadgetsTophistorie

Era 300 er skabt til Dolby Atmos

iNPUT har taget en snak med chefdesigner Aki Laine om det specielle design på Era 300 højttaleren. Se interviewet her.

Sonos tror, at Rumlig Lyd er det næste skridt i musikevolutionen. Så meget tror de, at de har skabt Sonos Era 300 højttaleren med det ene formål, at den skal levere omsluttende lyd, hvad enten det er film eller musik.

Så hvis du synes, den ser lidt, skal vi sige ‘anderledes’ ud, så er det ikke tilfældigt. Timeglas-designet giver nemlig den opadskydende højttalerenhed den perfekte vinkel til Dolby Atmos.

Era 300 har seks drivere, der skyder lyden til venstre, til højre og op. Sonos fortalte på et pressemøde i København, at de forsøger at “eliminere sweetspottet”. Altså fjerne den begrænsing, at man skal sidde et bestemt sted for at få den optimale lyd.

Faktisk er Era 300 i højere grad end de øvrige Sonos-højttalere skabt i et samarbejde mellem lyd-ingeniørerne og designerne. Det fortæller Aki Laine, der er chefdesigner for Sonos. Vi mødte ham, da han var i København for at præsentere den nye højttaler.

Her spurgte vi ham blandt andet om det særprægede design, ligesom han fik lov til at forklare, hvorfor Sonos sigter så rent mod Dolby Atmos og Rumlig Lyd. Ud over Era 300, har Sonos også offentliggjort, at Sonos bliver den første højttalerproducent, der kan afspille Rumlig Lyd fra Apple Music ud i stuens højttalere.

Læs også:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.