×
Gadgets

Fodbold-VM: 22 år gammel engelsk fodboldsang hitter på Spotify

Englands succes ved VM har givet det 22 år gamle nummer 'Three Lions' succes på Spotify.

Det engelske fodboldlandshold er i kvartfinalen i fodbold-VM for første gang i 12 år og det har skabt en nærmest euforisk stemning hos de engelske fodboldfans, der håber på, at VM-trofæet kan tages “med hjem” for første gang siden 1966. Det har fået englænderne til at finde den 20 år gamle (og ganske fremragende, red.) fodboldslager ‘Three Lions’ frem fra gemmerne – i en grad, så det bemærkes i Spotifys statistikker.

Dagen efter Englands sejr over Columbia torsdag aften blev sangen streamet mere end 450.000 gange. Og mon ikke det bliver vildere, hvis England formår at slå Sverige i kvartfinalen i aften? Se videoen herover og Spotifys tweet nedenfor.


Engelsk traume

‘Three Lions’ er skrevet af Liverpool-gruppen The Lightning Seeds og er en bittersød sang om “30 års smerte” – da sangen blev udgivet til EM 1996 i England, var det 30 år siden England vandt VM i Fodbold. Siden er sangen blevet genudgivet i en lettere positiv udgave, hvor teksten i stedet lyder “no more years of hurt”.

Sejren over Columbia var ekstra væsentlig for englænderne, da den blev hevet hjem i en straffesparkskonkurrence. Dermed blev der brudt en forbandelse, der har hængt over det engelske landshold i mere ende tyve år, hvor holdet gang på gang er blevet slået ud af VM og EM i netop straffesparkskonkurrence. Faktisk er der ikke noget hold i verden, der har tabt flere straffesparkskonkurrencer i VM og EM end England. Senest vandt en straffesparkskonkurence var mod Spanien under EM i 1996 – året hvor ‘Three Lions’ udkom første gang.

Dengang blev englænderne dog slået ud i den næste kamp mod Tyskland … på straffesparkskonkurrence.

Kvartfinalen mellem Sverige og England spilles klokken 16.00.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.