HBO NordicStreaming

Game of Thrones: Her er grunden til at Jon Snow ikke gav Ghost et kram

Da det blev tid til at sige farvel til Ghost i Game of Thrones blev der sparet på CGI dollars - og nu er fansene grundigt sure.

ADVARSEL: Artiklen indeholder spoilers om Game of Thrones afsnit 4 i sæson 8!

Hvis du har set seneste afsnit af Game of Thrones har du sikkert – som stort set alle andre – en mening om meget af det der skete i episoden. Men en ting er faldet især de lidt sentimentale fans for brystet; scenen hvor Jon Snow beder Tormund Giantsbane om han vil tage hans direwolf ven Ghost med nordpå. Efter det får Tormund en rigtig mande-krammer, mens Ghost bare får lov at stå og kigge sørgmodigt på mens Jon Snow forlader ham – vel at mærke en ulv, der har været med ham helt fra sæson 1. Godt nok kaster Jon et sørgmodigt blik på den store ulv, men det er så også det. Og det har fået fans over hele verden til tasterne:

Artiklen fortsætter efter annoncen

“Fordi det er svært”

Men ifølge showets instruktør er der en rigtigt god grund til, at Ghost ikke får et ordenligt farvelkram. I et interview med Huffington Post siger Game of Thrones instruktør David Nutter, at det simpelthen er for svært at lave et kram:

“Eftersom direwolves er computeranimerede fandt vi det bedst at holde det så simpelt som muligt,” siger han til Huffington Post. Da New York Times senere spurgte, om det var et “spørgsmål om CGI” var svaret: “Ja, i høj grad.” Det tager fansene dog ikke for gode varer, og mener at man burde have sparet på andre dele af budgettet for at få en ordentlig farvel-scene imellem de to:

Efter sigende skulle det altså være meget svært at lave den slags scener, og der skal altid prioriteres. Eksempelvis faldt følgende scene ikke nåde for kritiske øjne, så den blev klippet ud inden Ghost overhovedet blev tryllet rigtigt til live:

Game of Thrones: Nu uden ulve!

Oprindeligt fik alle Stark-børnene direwolves tilbage i sæson 1 episode 1. Men allerede senere i sæson 1 fik Cercei Lady, Sansa’s ulv, aflivet. Dernæst kom turen til Grey Wind, der døde under det “røde bryllup” sammen med dens herre. Rickon Starks ulv Shaggy Dog blev aflivet ved at få hovedet hugget af i sæson 6, og Summer, Bran Starks ulv blev dræbt af White Walkers. Tilbage er faktisk kun Aryas ulv Nymeria som hun sendte væk fordi den bed King Joffrey – og hun var bange for, at han ville få ulven dræbt.

Nu er den sidste direwolf altså ude af showet, der når sin afslutning om bare to episoder. Men i det mindste får Ghost forhåbentlig et godt og dyrt animeret liv sammen med Thormund oppe i det kolde nord.

Back to top button