×
TeknologiTophistorie

Gemini er kommet til Danmark – på dansk

Googles chatbot Gemini er kommet som mobil-app i Danmark og kan give direkte AI-drevet hjælp ud fra tekst, billeder og stemmesøgninger.

Tidligere på året lancerede Google sin ChatGPT-konkurrent, sprogmodellen Gemini, som app i USA og en række andre lande udenfor EU. Nu er den også kommet til Danmark – på dansk. Den er både landet som app til Android, ligesom den kan tilgås fra en browser, hvis man foretrækker det.

Ifølge Google er app’en designet til at hjælpe os med en række opgaver på farten, ved at lade os skrive, tale eller uploade et billede for at få den hjælp, vi har brug for.

– Der er rigtig mange hverdagssituationer, hvor man ikke lige sidder foran computeren, og hvor Gemini kan være en hjælp. På jobbet, i supermarkedet, i fitnesscenteret etc. App’en er et vigtigt skridt på vejen mod at skabe en endnu mere hjælpsom og personlig assistent, der kan højne både produktiviteten og kreativiteten, når man har brug for det, siger Jesper Vangkilde, der er kommunikationschef for Google i Danmark.

Gemini i Danmark: Hvad kan den?

Danske brugere kan se frem til at bruge Gemini til en række forskellige opgaver, herunder:

  • Skrivehjælp: Sprogmodellen kan hjælpe dig med at skrive emails, breve, rapporter og andre tekster. Den kan give dig forslag til forbedringer af din grammatik, stil og ordvalg.
  • Planlægning og opsummering: Den kan hjælpe dig med at planlægge din dag, uge eller måned. Den kan også opsummere lange tekster og emails for dig, så du hurtigt kan få overblikket.
  • Besvarelse af spørgsmål: Gemini kan besvare dine spørgsmål om en bred vifte af emner, fra faktaoplysninger til mere komplekse problemstillinger.
  • Kreativt indhold: Gemini kan hjælpe dig med at brainstorme ideer til kreative projekter, skrive digte eller historier, og endda generere forskellige former for kreativt indhold.

Tag eksempelvis et billede af dit flade dæk med mobilen og bed Gemini om instruktioner til, hvordan du fikser det. Eller tag et billede af en tegning og bed om en historie, som passer til. Eller få hjælp til at skrive et takkekort, sammensætte et aftensmåltid efter kostrådene eller planlægge den perfekte date eller weekendtur til en storby.

Man kan også bruge Gemini til at få svar fra nogle af Googles mest brugte apps såsom Maps, YouTube og Gmail – eksempelvis ved at få sine ulæste mails opsummeret.

I første omgang er app’en kun tilgængelig på Android. Men gradvist i løbet af de kommende to uger også til alle iOS-enheder.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.