TeknologiTophistorie

Her er den intelligente kontaktlinse

Efter seks år arbejde er amerkanske Mojo Vision klar med en fungerende prototype på deres første intelligente kontaktlinse.

Der er mange, der arbejder på at få intelligente briller på markedet. Men siden 2015 har det amerikanske firma Mojo Vision i stedet arbejdet på en intelligent kontaktlinse. Ligesom smarte briller er ideen at sætte nyttig AR-grafik foran dine øjne, for at hjælpe med at udføre daglige opgaver. Nu bringer en fungerende prototype os tættere på at se et endeligt produkt.

I et blogindlæg fortæller selskabets administrerende direktør, Drew Perkins, at han som den første har båret den endelige, fungerende prototype. Han siger også, at han “har set fremtiden”. Men har er jo også direktør for firmaet … og så håber han på investorpenge. Det skal man naturligvis have i baghovedet, uden at det gør historien mindre interessant.

Udviklingen af ​​Mojos kontaktlinse omfattede fokus på fysik og elektronisk miniaturisering, fortæller Perkins. Strømstyringssystemet er udviklet med “medicinske mikrobatterier” og et proprietært integreret strømstyringskredsløb.

I hjertet af linsen er en Arm M0-processor og en Micro LED-skærm med 14.000 pixels pr. tomme. Den er kun 0,02 tommer (0,5 mm) i diameter. Perkins hævder, at det er den “mindste og tætteste skærm, der nogensinde er skabt til dynamisk indhold”.

kontaktline
Drew Perkins demonstrerer den fungerende kontaktlinse (foto: Mojo Vision).

Mojo-objektivet bruger også et specialkonfigureret magnetometer, accelerometer og gyroskop til sporing. Målet er, at AR-indholdet forbliver synligt, selvom du flytter dine øjne rundt, fortæller Perkins.

Øjenbevægelse er afgørende, da der ikke er nogen gestuskontrol, som nogle smarte briller har, deriblandt Ray-Ban Stories. Der er stemmestyring, men brugergrænsefladens primære kontrolmetode er eye-tracking.

Kræver hat og halskæde

Den nuværende prototype bruger et “relætilbehør”, der bæres rundt om halsen. Den inkluderer en processor, GPU og 5 GHz radio til at sende og modtage data til og fra objektivet.

Mere uheldigt er det, at prototypen også har behov for at bæreren bruger en hat, hvori antennen er integreret. Mojo Vision arbejder på – og forventer – at udelade denne “feature” i det endelige produkt.

Der er ingen fast udgivelsesdato for Mojo Lens, men i bloggen skriver Perkins, at det inden for ti år vil være normalt at benytte intelligent kontaktlinse. Kortsigtede mål inkluderer at få potentielle partnere, investorer og journalister til at prøve den intelligente linse.

Et såkaldt “exploded view” af Mojo Lens (foto: Mojo Vision).

“Med dette fremskridt har vi nu en testplatform, der hjælper os med at forfine og bygge Mojo Lens, som i sidste ende vil føre til indsendelse til FDA til markedsgodkendelse. For at opnå dette vil vi udføre adskillige kliniske undersøgelser for at teste evnerne og få feedback på software og apps,” skriver Perkins.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.