TeknologiTophistorie

Her er tv-skærmen, du kan smage på

Japansk professor har præsenteret Taste the TV teknologien, der kan gøre quizzer og programmer som Den Store Bagedyst mere interessante ...

Forestil dig, at du kan smage på deltagernes kager i Den Store Bagedyst, selv om du sidder hjemme i sofaen. Med Taste the TV teknologien er det ikke helt så absurd, som det lyder. Den japanske professor Homei Miyashita har nemlig udviklet en skærm, der kan imitere smag. Det kræver bare, at du slikker på skærmen.

Med TTTV-teknologien, som den kaldes i daglig tale, vil Miyashita skabe en såkaldt multi-sensorisk oplevelse. Den skal forbedre hvordan folk forbinder og interagerer med den ydre verden. Især i disse corona-tider.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Målet er at gøre det muligt for folk at få oplevelsen af ​​eksempelvis at spise på en restaurant på den anden side af jorden, selv mens de bliver hjemme,” forklarer Homei Miyashita til Reuters.

Han mener også, at hans “velsmagende” tv-skærm kan bruges til for eksempel tv-quizzer eller fjernundervisning for kokke eller sommelierer.

Taste the TV-skærmen er udrustet med en ‘karrusel’ med ti smagsdåser, som kan kan kombineres for at skabe smagen af ​​en bestemt fødevare. Derefter ruller smagsprøven på en hygiejnisk film over tv’et. Beskueren kan så slikker på filmen og opleve smagen af det, der ses på skærmen.

Taste the TV
Homei Miyashita med de ti smagsstoffer og det slikbare tv.

Miyashita har, sammen med 30 studerende, produceret en række smagsrelaterrede enheder. Herunder en gaffel, der giver maden en rigere smag. Han har også været i samtaler med virksomheder om at bruge hans sprayteknologi til applikationer som en enhed, der kan påføre en pizza- eller chokoladesmag på en skive ristet brød.

Miyashita fortæller til Reuters at det har taget ham et år at bygge Taste the TV prototypen. En kommerciel version vll koste omkring 100.000 yen at lave – altså bare knapt 6.000 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så er det store spørgsmål bare, om man kan få folk til at slikke på skærmen hjemme i stuen …

Back to top button